Së shpejti do ta shohim version elektrik të Renault 4

Për pak më shumë se një muaj, në Paris do të nisë panairi i madh i automjeteve në Paris, ku kompanitë e automjeteve do t’i ekspozojnë asetet e tyre më të forta dhe nuk është e vështirë të konkludohet se elektrifikimi do të jetë në plan të parë. Tashmë kemi shkruar se Jeep do të prezantojë në këtë panair SUV-in e tij elektrik Avenger, por atyre pak më të rriturve dhe adhuruesve të nostalgjisë do t’u duket shumë më interesante ajo që Renault po përgatit në Paris.

Kjo kompani planifikon ta ringjallë legjendën e saj të shekullit të kaluar dhe ta prezantojë atë në një version elektrik. Bëhet fjalë për modelin Renault 4, një automjet që mund ta shihnim shpesh në rrugët tona në tri ose më shumë dekadat e fundit. Përveç verzionit “katër”, Renault më herët njoftoi se do ta prezantojë edhe një version elektrik të modelit Renault 5 – në panairin e Parisit do të prezantojë një version të ri të atij automjeti. Planet e kompanisë për elektrifikim janë të mëdha dhe synojnë që deri në vitin 2025 të kenë në ofertë dhjetë makina me motor elektrik.

Sipas të dhënave të disponueshme, Renault 4, si dhe Renault 5, do të përdorin platformën CMF-BEV, do të kenë një motor elektrik me fuqi 132 kf dhe një distancë prej rreth 400 km. Duke qenë se do të jetë i destinuar për vozitje në qytet, këto janë shifra të respektueshme që duhet të kënaqin shumicën e shoferëve.

Modeli origjinal Renault 4 u prezantua më shumë se 60 vjet më parë (1961) dhe ishte i veçantë për shkak të dizajnit të tij specifik dhe levës së marshit të ngritur.

Tashmë në disa portale janë publikuar edhe foto të këtij modeli dhe se si do të duket modeli konkret duhet të mësojmë së shpejti. Sa i përket çmimit, në faqen Arena EV përmendin se plani i Renault është që modeli Renault 5 të kushtojë rreth 20 mijë euro, ndërsa dita e enjte është menduar të jetë edhe më e lirë./Arena EV

Përgatiti: Nuhi Shala