Post - rrjeti i ri social që dëshiron t’i tërheqë përdoruesit e pakënaqur nga Twitter

Blerja e platformës mediale Twitter nga multimiliarderi Elon Musk dhe gjithë kaosi që pasoi pastaj, la pas vetës disa pasoja. Përveç faktit që shumë punonjës e humbën punën dhe Twitter humbi disa reklamues, disa përdorues njoftuan fshirjen e profileve të tyre në këtë rrjet dhe kthimin në alternativa tjera. Tani për tani, duket se ky numër është i vogël dhe nëse situata qetësohet me kalimin e kohës, mund të mos ketë pasoja të mëdha nga ky kaos në kompaninë Tëitter dhe në rrjetin social afatgjatë.

Mirëpo, për shkak të gjithçkaje që ka ndodhur së fundmi me Twitter-in, janë shfaqur disa rrjete të reja sociale që po mundohen të përfitojnë nga situata dhe të tërheqin përdoruesit që janë larguar nga rrjeti i Elon Musk ose po mendojnë për të. Tashmë kemi shkruar për rrjetin social Mastodon, i cili tërhoqi shumë vëmendjen e mediave, por edhe të përdoruesve të rinj, dhe një nga ato rrjete që duan ta sfidojnë Twitter-in, i cili është ende në fillimet e tij, është rrjeti i quajtur Post.

Ajo që e bën interesant këtë rrjet është themeluesi i tij. Po flasim për ish-shefin ekzekutiv të Waze, Noam Bardin, i cili e parashikoi Post-in si një vend për të debatuar me mirësjellje idetë, për të mësuar nga ekspertë, gazetarë, krijues individualë dhe të tjerë; një vend për bisedë dhe argëtim falas.

Sipas Bardinit, në ditët e sotme komunikimi në rrjetet sociale shpesh reduktohet në kërcënime, ofendime dhe humbje kohe. Me Post-in, ai dëshiron ta rikthejë kohën kur rrjetet sociale ishin argëtuese dhe kur mund të mësoje diçka dhe të “komunikoje me njerëz të lezetshëm”. Ky rrjet, opsionet e të cilit po punohen në mënyrë aktive, nuk do të ketë kufizime në gjatësinë e postimeve dhe siç jemi mësuar, përmbajtja do të mund të pëlqehet, komentohet, shpërndahet, etj.

Postimi do ta mundësojë shfaqjen e përmbajtjes nga burime të ndryshme përmes një ndërfaqe të thjeshtë pa pasur nevojë të hapet ajo përmbajtje në uebsajte të ndryshme dhe përdoruesit do të jenë në gjendje të japin këshilla për krijuesit e përmbajtjes.

Duke qenë se rrjeti në fjalë është ende në testim, numri i përdoruesve të tij nuk është i madh, por kjo është arsyeja pse ekziston një listë e gjatë pritjeje me shumë përdorues që duan të provojnë diçka të re dhe ta testojnë Post-imin./ 9to5Google

Përgatiti: Nuhi Shala