Burimi: Fotografi të licencuara/viber

Pesë marifete për Viber që duhet t'i provoni

Për më shumë se njëzet vjet, dërgimi i mesazheve ka qenë një nga mënyrat kryesore të komunikimit me njëri-tjetrin. Megjithatë, shumë shpesh ne thjesht nuk mund të shprehim me fjalë gjithçka që mendojmë dhe ndjejmë realisht – në këto raste, duke përdorur mjete multimediale, ne mund ta bëjmë komunikimin më të kënaqshëm, shkruan portali kroat tportal.hr.

Formëso realitetin përmes filtrave AR

Realiteti i shtuar është një nga mënyrat më argëtuese që mund të sjellësh magji në foto ose video. Falë një kombinimi të teknologjisë së njohjes së fytyrës (face recognition) dhe krijimtarisë, duke përdorur filtra të ndryshëm AR, ju mund të riformësoni plotësisht realitetin tuaj, ta vendosni një maskë të një kafshe të lezetshme ose një përbindësh të frikshëm ose të përfundoni në një botë nënujore. Në Viber, disa nga filtrat, Lente, u krijuan nga brendet si FC Barcelona, ​​ëorldëide ëildlife Fund dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Si bëhet kjo? Për ta aktivizuar Viber Lenses, hapni kamerën e aplikacionit në ekranin kryesor të bisedës ose brenda çdo bisede dhe zgjidhni një filtër duke trokitur ikonën snap (ghost). Shkrepni një foto ose video dhe dërgojeni.

Krijoni GIF-ët tuaj

Ashtu sikurse thuhet se  një foto flet më shumë se një mijë fjalë, një GIF ndoshta flet – më shumë se një mijë foto. Ka momente në jetë që duhet patjetër të regjistrohen si GIF në mënyrë që t’i rijetoni ato. Për shembull, mund të regjistroni një video të mikut tuaj që ecën mbrapa ose qeni juaj vrapon me gëzim pranë jush dhe i kthen lehtësisht në GIF. Për një përshtypje shtesë, mund të vendosni një titull teksti, të vendosni një GIF në një lak, ta përmbysni atë ose të specifikoni një shpejtësi tjetër. Kush e di, mund të bëhet meme e re në botë.

Si  ta bëjmë këtë? Prekni ikonën e kamerës ose thjesht zgjidhni bisedën ku dëshironi të dërgoni GIF-in, më pas prekni kamerën, prekni GIF-in dhe ruani GIF-in tuaj. Përpara dërgimit, do të mund të shtoni efekte të tilla si shpejtësia e dyfishtë, filmim e ngadaltë dhe më shumë. GIF-të mund të regjistrohen edhe në modalitetin selfie.

Vazhdoni me bisedë

Ngjitëset janë më të dobishëm kur doni të thoni diçka pa shkruar apo folur fare. Por megjithatë – ju duhet të gjeni atë të duhurin, i cili mund të jetë një proces pak më i gjatë. Mënyra më e thjeshtë për ta rregulluar këtë është – ti krijoni ngjitësit tuaj. Në Viber, të bëhet kjo është shumë e thjeshtë dhe kërkon vetëm pak imagjinatë dhe kreativitet. Për shembull – mund t’i ktheni miqtë tuaj në ngjitëse duke përdorur frazat më të zakonshme që ata thonë ose ta ktheni kafshën tuaj në ngjitësin më të lezetshëm në botë.

Si bëhet kjo? Prekni ikonën e ngjitëses në çdo bisedë, shtypni ‘plus’ dhe zgjidhni ‘krijo ngjitëse’. Pastaj zgjidhni fotot tuaja, pastroni automatikisht sfondin, dekorojeni – dhe keni mbaruar! Shijoni ngjitësit tuaj të rinj. Vendosni nëse dëshironi që paketa juaj të jetë e disponueshme publikisht ose ende dëshironi ta mbani për vete.

Dekoroni fotot tuaja edhe më shumë

Shakaja ndonjëherë mund të jetë shumë argëtuese, veçanërisht nëse e bëni me miqtë tuaj. Mënyra më e lehtë për ta bërë ditën tuaj më argëtuese është të bëni një selfie dhe të vizatoni në të. Mund ti theksoni më tej vetullat tuaja, ta vizatoni një sy të lidhur ose thjesht të shtoni shumë mustaqe që në realitet nuk do t’i keni kurrë.

Si bëhet kjo? Hapni çdo bisedë, zgjidhni një foto nga galeria juaj, klikoni ikonën e stilolapsit dhe në menynë e sipërme – shtoni ngjitëse, tekste ose thjesht vizatoni fotot tuaja. Ju mund të bëni të njëjtën gjë në një foto që sapo keni bërë – thjesht modifikoni atë përpara se ta dërgoni.

Ndërrimi i sfondit

Miqtë tuaj më të mirë dhe anëtarët e familjes meritojnë diçka më shumë sesa mjedisi i paracaktuar në të cilin zhvillohen bisedat tuaja. Ju mund të zgjidhni një sfond të ndryshëm për bisedat tuaja që do t’i përshtatet më mirë mënyrës së komunikimit. Një opsion është thjesht ta shtoni foton tuaj të preferuar të përbashkët, dhe tjetra është aftësia për të krijuar diçka të veçantë, të tilla si vizatime ose kolazhe të fotove tuaja më të mira. Ju gjithashtu mund të përdorni galerinë e sfondit në Viber.

Si bëhet kjo? Thjesht zgjidhni bisedën në grup (ose bisedën private), shkoni te “Informacioni i bisedës” dhe trokitni lehtë mbi “fondin e sfondit”. Pastaj zgjidhni një sfond nga galeria e disponueshme ose shtoni një sfond të personalizuar nga galeria ose kamera juaj.