Përditësimi i ri i WhatsApp e bën më të lehtë shmangien e miqve tuaj

WhatsApp po ofron një mënyrë për ta fshehur statusin tuaj “të parë të fundit” nga kontaktet specifike, si dhe aftësinë për ta lënë një grup pa i njoftuar përdoruesit e tjerë.

Dhjetorin e kaluar, WhatsApp filloi ta fshehë statusin online të përdoruesve nga të huajt si parazgjedhje. Ndërsa ky ishte një hap në drejtimin e duhur, ai ende lejon që e gjithë lista juaj e kontakteve të shohë nëse jeni apo jo në linjë. Përditësimi i ardhshëm i WhatsApp supozohet ta rregullojë këtë, megjithatë, pasi do t’ju lejojë të zgjidhni se cilët kontakte mund të shohin statusin tuaj. Pra, nëse nuk dëshironi që dikush ta dijë se ju po injoroni mesazhin e tij, ndërroni cilësimet për atë përdorues dhe ata (shpresojmë) nuk do ta dinë kurrë ndryshimin.

WhatsApp po e lanson gjithashtu një veçori tjetër të dobishme që do t’ju lejojë të largoheni në heshtje nga grupet. Tani për tani, aplikacioni (në mënyrë shumë të turpshme) njofton çdo përdorues në grup për largimin tuaj, gjë që mund t’i nxisë disa anëtarë të grupit t’ju dërgojnë mesazhe private për t’ju pyetur pse jeni larguar. Funksioni i ri është ekuivalenti dixhital me ‘Mirupafshim irlandez’ – akti i largimit nga një festë pa i thënë askujt – dhe duhet të ndihmojë në eliminimin e ngathtësisë që vjen së bashku me largimin nga një bisedë.

WhatsApp thotë se do të fillojë t’i nxjerrë këto dy veçori këtë muaj dhe se po punon gjithashtu në një mënyrë për t’i bllokuar përdoruesit nga marrja e pamjeve nga ekrani i mesazheve “shikoni një herë”. Ndryshe nga mesazhet që zhduken, shikoni pasi mesazhet nuk zhduken pas një afati të caktuar kohor – ato largohen pasi marrësi e ka parë atë një herë, si një foto ose video e dërguar përmes Snapchat. Shtimi i një mënyre për t’i bllokuar pamjet e ekranit mund të ndihmojë në parandalimin e përdoruesve që t’i ruajnë ose ndajnë informacione të ndjeshme me të tjerët. Kjo veçori është ende në testim, por WhatsApp thotë se do të fillojë ta shpërndajë atë tek përdoruesit “së shpejti”.

WhatsApp ka bërë disa përditësime të tjera të vogla, por domethënëse këtë vit. Përveç përhapjes së reagimeve të emoji dhe prezantimit të një mënyre për t’i përshpejtuar mesazhet zanore, platforma gjithashtu filloi t’i lejojë përdoruesit e Android t’i transferojnë historinë e tyre të bisedave në iPhone./The Verge