Një iPhone i gjeneratës së parë shpreson të arrijë vlerën e 50,000 dollarëve në një ankand shitjesh

Një iPhone i gjeneratës së parë i pahapur i vitit 2007 do të dalë në ankand të enjten – me një vlerë të vlerësuar prej 50,000 dollarë.

Fillimisht në shitje për 599 dollarë, iPhone i parë u ofroi përdoruesve të hershëm të Apple një ekran 3.5 inç me një kamerë 2 megapiksel, plus opsione ruajtjeje 4 GB dhe 8 GB, aftësi interneti dhe iTunes. Nuk kishte dyqan aplikacionesh, funksiononte në një rrjet 2G dhe ishte ekskluziv për rrjetin e AT&T.

Artistes së tatuazheve kozmetike Karen Green i ishte dhuruar versioni 8 GB dhe nuk e kishte hapur asnjëherë pakon, sipas paraqitjes së saj në programin televiziv gjatë ditës “The Doctor & The Diva” në vitin 2019. Një vlerësuese në shfaqje e vlerësoi telefonin në 5000 dollarë në atë kohë.

Që atëherë, një tjetër iPhone i gjeneratës së parë të pahapur, si Green’s, doli në ankand për mbi 39,000 dollarë në një listë nga LCG Auctions që u mbyll në tetor. LCG Auctions po liston gjithashtu telefonin e Green, me ofertë të hapur në 2,500 dollarë.

IPhone e ndryshoi mënyrën se si miliarda njerëz në mbarë botën komunikojnë, bëjnë pagesa, bëjnë punët e tyre, bëjnë foto dhe madje edhe mënyrën se si të zgjohen në mëngjes.  

Duke folur në ekspozitën vjetore të Apple Macëorld në 2007, shefi i atëhershëm i Apple, Steve Jobs hapi prezantimin e tij me fjalët “Ne do ta bëjmë historinë së bashku sot”. Jobs e quajti telefonin e ri të mençur një “telefon celular revolucionar” që do ta ketë një iPod, një telefon dhe atë që ai e quajti një “komunikues interneti”.

Të apasionuarit e Apple do të kenë kohë deri më 19 shkurt për të ofruar ofertë për reliktin e teknologjisë./CNN

Përgatiti: Nuhi Shala