Mbi 800,000 automjete elektrike të shitura në mars në nivel global

Tregu global i automjeteve elektrike vazhdoi të lulëzojw edhe nw muajin në mars – gjithsej 1 milion bateri elektrike dhe hibride plug-in të shitura – një rritje prej 28% krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar.

Duke i zbërthyer numrat, rreth 823,000 automjete elektrike të dërguara – kjo është rreth 12% e të gjitha automjeteve – dhe 274,000 PHEV, një përqindje prej 4%. Pra, automjetet me prizë kishin një përqindje prej 16% të të gjitha automjeteve të shitura në mars në mbarë botën. Hibridet pa prizë shënuan një milion njësi të shitura (1,000,004 për të qenë të saktë), që do të thotë se 31% e të gjitha automjeteve të shitura në mars kishin një formë të elektrifikimit.

Nuk është çudi se cilat automjete ishin më të njohurat. Tesla Model Y ishte më i shituri me 145,306 njësi në mbarë botën. Modeli 3 ishte i dyti i largët me 57,581 makina të lëvizura. BYD’s Song, Qin Plus, Yuan Plus (Atto3) dhe Dolphin pasojnë me 30 deri në 40 mijë njësi të shitura./ArenaEV.com

Përgatiti: Nuhi Shala