Kindle - Lexuesi i librave elektronikë vjen me një stilolaps për të shkruar në ekran

Ndërkohë që Amazon në vitet e kaluara iu përmbajt formulës së provuar dhe prezantoi përmirësime të lehta për lexuesit e librave elektronikë, ditë më parë prezantuan një pajisje të re që sjell ndryshime të rëndësishme dhe me siguri do ta tërheqë vëmendjen e adhuruesve të librave elektronikë, raporton Dnevnik.hr.

Ka dy veçori kryesore të Kindle Scribe që e dallojnë atë nga modelet ekzistuese – është madhësia e ekranit dhe mbështetja e stilolapsit për shkrimin në ekran.

Diagonalja e ekranit të kësaj pajisjeje është 10.2 inç, që është dukshëm më e lartë se lexuesit e tjerë të librave elektronikë të kësaj kompanie. Amazon më parë ofroi një Kindle me një ekran më të madh (9.7 inç), por modeli DX është tërhequr prej kohësh nga shitja.

Përveç që ka një ekran më të madh, Scribe ka edhe një çmim më të lartë në krahasim me pajisjet e tjera Amazon. Çmimi i modelit bazë është 339 dollarë dhe është në dispozicion në versionet 16, 32 dhe 64 GB. Brenda këtij çmimi, përdoruesit do ta marrin, përveç vetë pajisjes, një stilolaps për të shkruar në ekran, i cili, kur nuk përdoret, mund të lidhet magnetikisht me Kindle. Ekziston gjithashtu një version Premium i stilolapsit, i cili, natyrisht, kushton më shumë dhe përfshin një gomë dhe disa opsione të tjera.

Me stilolaps, përdoruesit do të jenë në gjendje të shkruajnë shënime me librat që po lexojnë, dhe Scribe gjithashtu vjen me opsione për të shkruar shënime dhe për t’i mbajtur një ditar. Është gjithashtu e mundur të dërgoni skedarë PDF në pajisje dhe t’i nënshkruani ato në të.

Ne mund të lexojmë komente në internet se Scribe është në thelb vetëm një version më i madh i Kindle Oasis me një stilolaps, por pa butonat e kthimit të faqes dhe nuk është i papërshkueshëm nga uji. Presim të dalë në shitje deri në fund të vitit.