Ja se si mund ta fshini përgjithmonë llogarinë tuaj të Google

Edhe pse fshirja e Google nuk do të thotë domosdoshmërisht të ikësh nga Google, dalja nga një nga ekosistemet më të mëdha të teknologjisë është plotësisht e mundur, shkruan portali kroat tportal.hr.

Nëse doni t’i thoni lamtumirë “Llogarisë suaj të Google” dhe të gjitha shërbimeve të lidhura me të, ekziston një mundësi për ta fshirë përgjithmonë. Sigurisht, përpara se ta bëni këtë, ia vlen të merren parasysh disa gjëra: humbja e të gjitha shërbimeve dhe të dhënave të Google të ruajtura atje, duke përfshirë emailet, dokumentet, fotot dhe kalendarët, dhe më pas duhet të përditësoni adresën tuaj kudo që përdorni Google si adresën tuaj të sigurisë.

Vlen gjithashtu të përmendet se fshirja e një llogarie Google nuk është e njëjta gjë si fshirja e Gmail. Nëse nuk jeni të sigurt për vendimin tuaj, vazhdoni me fshirjen duke ndjekur këto hapa:

  • Hapni një shfletues dhe shkoni te llogaria juaj e Google
  • Hyni në llogarinë tuaj të Google
  • Zgjidhni seksionin Të dhënat dhe privatësia
  • Lëvizni te më shumë opsione
  • Atje, zgjidhni të fshini llogarinë tuaj të Google duke klikuar “Fshi llogarinë tuaj të Google”
  • Futni fjalëkalimin tuaj dhe klikoni “Next”.

Do të shihni një faqe për të fshirë llogarinë tuaj të Google. Sigurohuni që gjithçka e shkruar atje është ajo që dëshironi të bëni dhe mbani mend – nëse fshini llogarinë tuaj, të dhënat tuaja do të zhduken bashkë me të.

Nëse dëshironi të shkarkoni të dhënat përpara se t’i fshini, zgjidhni t’i shkarkoni të dhënat duke klikuar “Shkarko të dhënat tuaja”.

Më pas lëvizni në fund të faqes dhe kontrolloni dy kutitë: që pas fshirjes ju jeni ende ligjërisht përgjegjës për të gjitha tarifat që lidhen me llogarinë tuaj dhe që konfirmoni fshirjen e llogarisë dhe të gjitha të dhënat përkatëse. Pastaj thjesht klikoni në ‘Fshi llogarinë tuaj të Google’ për ta fshirë atë.

Më në fund, do të merrni një konfirmim që keni fshirë llogarinë tuaj dhe, nëse keni ndryshuar mendje, opsionin e mbështetjes nën lidhjen “Mbështetja e llogarisë”.