iPhone 12 i vitit të kaluar. Foto: The Verge

iPhone do të ketë një opsion të cilin Android-ët e kanë pasur prej vitesh

Opsioni i ekranit gjithmonë ndezur në telefonat Android është i disponueshëm prej vitesh dhe duhet të jetë i disponueshëm për përdoruesit e iPhone që nga shtatori.

Kanë mbetur vetëm rreth një muaj e gjysmë deri në prezantimin e gjeneratës së re të iPhone. Sigurisht, Apple nuk dëshiron ta ndajë asnjë informacion se çfarë mund të presim nga modelet e ardhshme, por falë thashethemeve të shumta që qarkullojnë në rrjet prej muajsh, pak a shumë gjithçka dihet tashmë sot.

Edhe pse sikurse në vitet e kaluara, mund të presim katër telefona të rinj, duket se Apple ka vendosur për një ndryshim të madh, ndaj në vend të iPhone mini (për të cilin me sa duket nuk ka kërkesa të mëdha), do të prezantojë iPhone 14 Max. Përveç tij, ata do të prezantojnë edhe iPhone 14 të rregullt dhe iPhone 14 Pro dhe Pro Max.

Një tjetër risi domethënëse që do të sjellë kjo gjeneratë, e cila duhet t’i kënaqë përdoruesit e iPhone, është – gjithmonë në ekran. Shumë përdorues të telefonave Android ndoshta do të qeshin me këtë informacion, sepse shumë Android kanë të njëjtin opsion prej vitesh, por pronarët e pajisjeve Apple nuk mund ta shijonin atë.

Kur aktivizohet ky opsion, informacione të rëndësishme si ora dhe njoftimet për thirrjet e humbura, mesazhet dhe të ngjashme do të shfaqen ende në ekranet e telefonave që janë në gjendje pushimi, pra ekranet e tyre janë të fikur. Informacione të reja për këtë risi në iPhone u publikuan në faqen e internetit 9to5Mac, e cila gjeti prova të opsionit “sleep” që do ta aktivizonte ekranin gjithmonë ndezur.

Megjithatë, duket se ekrani gjithmonë ndezur nuk do të mund të përdoret në të gjitha modelet e reja të iPhone 14, por vetëm në ato të serisë Pro, pra 14 Pro dhe 14 Pro Max. Ky do të jetë vetëm një nga ndryshimet midis modeleve të iPhone të zakonshëm dhe Pro, dhe dallimet e tjera mund të lidhen me numrin dhe cilësinë e kamerave, por për herë të parë edhe me procesorët, dhe iPhone 14 dhe 14 Max i zakonshëm mund të kenë një procesor më të vjetër, ndërsa modelet Pro kanë një procesor të ri dhe më të fuqishëm./9to5Mac

Përgatiti: Nuhi Shala