Ilustrim: Foto: MakeUseOf

IPhone 14 Pro do ta ketë gjithashtu këtë opsion popullor

Individët të cilët kanë qasje në risitë mbi iPhone-ët, thonë se Iphone-t më të shtrenjtë në vitin 2022 do të përdorin ekrane gjithmonë ndezur (Always On).

Sipas një raporti nga Mark Gurman i Bloomberg, Apple mund të prezantojë ekrane gjithmonë ndezur për iPhone 14 Pro dhe Pro Max në 2022. Kompania mund ta aktivizojë funksionin së bashku me iOS 16, duke lejuar ekranet e iPhone të shfaqin një sasi të kufizuar informacioni edhe kur janë të kyçur.

Gourmet thotë se versioni i iPhone do të funksionojë gjithmonë në mënyrë të ngjashme me Apple ëatch 5 dhe më vonë – iPhone 14 Pro dhe Pro Max do ta zvogëlojnë shkallën e rifreskimit të ekranit gjatë aktivizimit të funksionit, duke e reduktuar kështu konsumin e baterisë. Nuk dihet nëse iPhone do t’i përdorë panelet LTPO që Apple i përdor për Apple ëatch.

Analistët njoftuan gjithashtu vitin e kaluar se iPhone 13 do të vijë me një ekran gjithmonë ndezur, një veçori që një numër i madh i Android e kanë përdorur prej vitesh.

Gourmet pret që iOS 16 të vijë me funksionalitetin e lartpërmendur, si dhe sfondet e ekranit me ‘veçori të ngjashme me ëidget’. Ekrani Alëays-on nuk është veçoria e vetme ekskluzive e iPhone 14 Pro dhe Pro Max – thuhet se kompania A16 (çip i ri dhe më i shpejtë) do të shitet vetëm në të dy pajisjet.

Më shumë informacion mbi softuerin do të jetë i disponueshëm në konferencën e ardhshme të ëëDC që do të mbahet më 6 qershor. Ashtu si vitin e kaluar, Gourmet shpreson që Apple të shtojë veçori të përmirësuara të multitasking në iPad, duke përfshirë aftësinë e supozuar për ta ndryshuar lirisht madhësinë e dritareve./tportal.hr