Search Find View Information Data Graphic Symbol Icon

Google lanson ​​një version të ri të Chrome me paralajmërime me rëndësi për përdoruesit

Google e ka lansuar një përditësim të ri për shfletuesin e tij Chrome që adreson deri në 27 dobësi dhe defekte sigurie. Ata u thanë përdoruesve se ky përditësim, i cili sjell versionin ekzistues të Chrome në versionin 104, nuk duhet të injorohet.

Siç thanë ata, përditësimi (dhe më pas arnimet e sigurisë) zbatohen për të gjithë përdoruesit e Chrome, pavarësisht nga pajisja dhe sistemi operativ që përdorin. Kjo prek të gjitha pajisjet desktop të mbështetura, duke përfshirë Windows, Mac dhe Linux, si dhe pajisjet Google Android dhe Apple iOS.

Që nga viti 2021, kishte rreth 3.2 miliardë përdorues të internetit në mbarë botën duke përdorur Chrome si shfletuesin e tyre kryesor, dhe ky version prek secilin prej tyre.

Ndërsa 27 çështjet specifike të sigurisë të trajtuara janë të rëndësishme për sigurinë tuaj të internetit, asnjëra prej tyre nuk renditet si niveli “kritik” më i rëndë.

Megjithatë, shtatë janë vlerësuar “të lartë”, që është niveli tjetër poshtë.

“Një vlerë e konsiderueshme prej 43,000 dollarësh u paguan si shpërblime të gabimeve [për këto rregullime],” tha për The Sun Jake Moore, Këshilltar Global i Sigurisë Kibernetike në ESET.

“Duke theksuar se si këto ishin ende mjaft të rëndësishme për t’i detyruar pagesat për ata që i identifikuan dhe për t’i rregulluar ato.”

Ndërsa përditësimi do të shpërndahet automatikisht, Google ka këshilluar në shënimet e tij të lansimit se mund të kalojnë ditë apo edhe javë përpara se të gjithë përdoruesit ta shohin se shfletuesi i tyre është përditësuar.

Kështu që ia vlen të jeni tepër vigjilentë dhe ta përditësoni atë, manualisht, sa më shpejt të jetë e mundur./ The Sun