Facebook - Foto: REL/Reuters

Facebook lanson një mjet për privatësinë

Rrjeti social Facebook sot do të lansojë një mjet të premtuar për një kohë të gjatë, i cili lejon përdoruesit të bllokojnë rrjetin shoqëror nga mbledhja e informacionit rreth tyre nga faqet e tjera dhe aplikacionet.

Facebook ka njoftuar se do të shtojë një vend ku përdoruesit mund të shohin aktivitete që ndjek rrjeti social jashtë shërbimit të tyre dhe mund ta fikin nëse dëshirojnë.

Ky mjet sot do të dalë në Korenë e Jugut, Irlandë dhe Spanjë dhe në vendet e tjera në muajt e ardhshëm.

Facebook përballet me një kontroll të shtuar qeveritar mbi praktikat e tij të privatësisë.

Drejtori i përgjithshëm, Mark Zuckerberg kishte njoftuar më shumë se një vit më parë se kompania po ndërtonte funksionin.