Facebook e shton kohëzgjatjen e Reels në 90 sekonda

Kompania Meta e konsideron Reels si një aspekt të rëndësishëm të aplikacioneve të saj dhe për këtë arsye prezanton risi në këtë format në rrjetin social Facebook.

Gjatësia e Reels në Facebook është zgjatur nga 60 në 90 sekonda, duke e sjellë atë në përputhje me Reels në Instagram të cilat u “zgjatën” korrikun e kaluar. Megjithatë, Facebook dhe Instagram mbeten ende prapa TikTok-ut, videot e të cilit mund të zgjasin deri në 10 minuta.

TikTok dhe Instagram Reels kanë mënyra për t’i sinkronizuar klipet dhe këngët, ndërsa Facebook Reels merr një veçori të ngjashme të quajtur Grooves. Meta thotë se ky funksion e përdor “teknologjinë e ritmit vizual” dhe se e sinkronizon dhe harmonizon automatikisht lëvizjen me ritmin e këngës.

Facebook do të ofrojë gjithashtu një mënyrë të thjeshtë për të gjeneruar Reels nga kujtimet dhe përdoruesit do të mund të përdorin shabllone në trend. Kjo do t’i lejojë përdoruesit t’i zëvendësojnë klipet nga një shabllon ekzistues me të tyren.

Meta pretendon se Reels është formati i saj me rritje më të shpejtë. Numri i Reels është më shumë se i dyfishuar në të dyja platformat në gjashtë muajt e fundit. Që nga gushti, përdoruesit mund të postojnë Reels-aply cross-aply./Klix.ba

Përgatiti: Nuhi Shala