Chrome i ri ka ardhur

Versioni i fundit i Chrome e huazon veçorinë e mirënjohur Edge dhe prezanton disa përmirësime origjinale dhe të dobishme…

Google Chrome 99 më në fund ka ardhur dhe sjell me vete një koleksion të veçorive të përmirësuara. Versioni i fundit i shfletuesit popullor është një pararendës i Chrome 100 të shumëpritur dhe të ardhshëm.

Disa veçori të dukshme të Chrome 99 përfshijnë ‘provat e origjinës’, mbështetjen e modalitetit të errët dhe një API për njohjen e shkrimit të dorës, shkruan Makeuseof. Chrome 99 sjell gjithashtu një sërë veçorish të fokusuara te zhvilluesit dhe ekipet e zhvillimit. Funksionet më të fundit janë të disponueshme që nga 3 shkurti si pjesë e kanalit beta të Chrome, ndërsa Chrome 99 është i disponueshëm për Android, Chrome, OS, Linux, Windows dhe macOS.

API për njohjen e shkrimit të dorës

Tipari më i fundit për Chrome 99 është API i Njohjes së Shkrimit të Dorës, i cili, siç sugjeron emri, mund ta njohë dhe ndryshojë shkrimin e dorës në tekst kompjuterik. Me këtë veçori, Chrome 99 do të jetë në gjendje ta ndryshojë dorëshkrimin tuaj në tekst në kohën e duhur. Sistemi i njohjes së shkrimit të dorës funksionon gjithashtu pa lidhje interneti. Nëse përdorni njohjen e shkrimit të dorës në internet, konvertimi në tekst do të jetë i menjëhershëm dhe nëse e bëni këtë duke u shkëputur nga interneti, Njohja optike e karaktereve do të përdoret për njohjen.

Kontrollet e dritareve për aplikacionet progresive të Uebit

Kontrollet e dritares janë butona në të djathtë dhe në të majtë të shiritit të dritares që ju lejojnë të maksimizoni, minimizoni ose mbyllni një dritare dhe ta shfaqni emrin e aplikacionit. Në Chrome 99, përdoruesit mund të vendosin përmbajtje të modifikuar në emër të dritares dhe të fusin kontrolle të vogla për dritaren, gjë që e bën Chrome shumë më tepër si aplikacionet e zakonshme.

Shkurtesat për shkarkim

Në versionet e mëparshme të Chrome, shkarkimi shfaqej në shiritin në fund të shfletuesit, i cili mund të ndryshonte me Chrome 99. Ashtu si me Edge, Chrome 99 merr një shkurtore të dedikuar shkarkimi që shfaqet sa herë që shkarkoni përmbajtje dhe zhduket sa herë që shkarkime përfundon. Shkurtorja e shkarkimit është ende në zhvillim dhe do të jetë e disponueshme pasi Google ta përfundojë atë. Pasi të shfaqet, do t’ju pyesë nëse dëshironi ta lidhni me shiritin e sipërm të veglave të shfletuesit.

Provat mbi origjinën

Me ardhjen e Chrome 99, përdoruesit mund të lidhen lehtësisht me programin Origin Trials të Chrome, i cili ju lejon të provoni një numër të madh funksionesh të reja, si dhe të dërgoni komente për efektivitetin dhe prakticitetin e tyre. Mbështetja e modalitetit të errët është një nga përmirësimet e disponueshme dhe lejon aplikacionet në ueb të specifikojnë dhe përdorin çdo ngjyrë për modalitetin e errët./Makeuseof