Apple

Apple tani ka 1.8 miliardë pajisje aktive

 

Apple ka fituar më shumë para se asnjëherë më parë gjatë sezonit të festave, dhe rritja e saj gjatë vitit 2021 e ka ndihmuar kompaninë t’i shtojë 150 milionë pajisje më aktive. Gjatë një telefonate për fitimet me investitorët mbrëmë, Shefi Ekzekutiv i Apple Tim Cook zbuloi se Apple tani ka 1.8 miliardë pajisje aktive.

Kjo është në rritje nga 1.65 miliardë iPhone të raportuar një vit më parë dhe 1.5 miliardë pajisje aktive në janar 2020. Ndërsa Cook nuk u fut më thellë në detajet e pajisjes, Apple kaloi 1 miliard iPhone aktivë një vit më parë, pasi shiti të miliardin e saj iPhone në vitin 2016 dhe më pas ka arritur 900 milionë përdorues aktivë të iPhone në vitin 2019. Apple numëron një pajisje aktive për aq kohë sa është angazhuar me një shërbim Apple brenda 90 ditëve të fundit, kështu që numri 1.8 miliardë mbulon një shumëllojshmëri të pajisjeve të Apple.

Google zbuloi vitin e kaluar se tani ka mbi 3 miliardë pajisje aktive Android që kanë qasje në Google Play Store. Numri i vërtetë i pajisjeve të bazuara në Android, duke përfshirë ato që përdorin dyqane alternative, ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë se 3 miliardë. Microsoft zbuloi në fillim të kësaj jave se tani ka 1.4 miliardë pajisje aktive Windows 10 dhe Windows 11. Microsoft gjithashtu numëron Xbox One dhe Xbox Series X/S si pajisje Windows 10.

Apple kishte fitime rekord tremujore për tremujorin e parë fiskal të kompanisë, duke shënuar 123.9 miliardë dollarë të ardhura dhe fitime rekord prej 34.6 miliardë dollarësh. iPhone pati një tremujor të madh falë shitjeve të festave dhe përbënte vetëm një përfitim marramendës prej 71.63 miliardë dollarësh./The Verge