Apple me laptopë me ekran me prekje në vitin 2025

Sipas Bloomberg, Apple më në fund po punon për prezantimin e ekraneve me prekje në MacBooks. Apple është duke punuar në mënyrë aktive në një projekt që do ta ndryshojë dizajnin tradicional që, me disa ndryshime të vogla, e ka ndjekur për një kohë shumë të gjatë. MacBooks me ekran me prekje duhet të debutojnë në vitin 2025, thuhet në raport. Laptopë të rinj nga seria Pro LCD do të zëvendësojnë ekranet me panele OLED.

I njëjti burim përmendi një javë më parë se Apple planifikon t’i bëjë ekranet e veta për Apple Watch dhe iPhone, por asgjë nuk u përmend për laptopët.

Udhëheqësit e kompanisë kanë pohuar prej kohësh se MacBooks nuk kanë nevojë për një ekran me prekje, duke i nxitur entuziastët ta provojnë iPad-in e tyre. Më të afërt me këtë koncept ishin disa pajisje MacBook Pro që vinin me një TouchBar mbi tastierë. Në fund të fundit, një nga arsyet pse Apple nuk ka kërcyer në bandwagon me prodhues të tjerë janë fjalët e Steve Jobs i cili tha në vitin 2010 se laptopët me ekrane me prekje janë ‘ergonomikisht të tmerrshëm’.

“Ne kemi bërë shumë testime dhe kjo thjesht nuk funksionon. Sipërfaqet me prekje nuk janë të mira kur janë në këmbë. Gjithçka fillon mirë dhe më pas pas një kohe të shkurtër filloni të lodheni dhe pas një kohe të gjatë fillojnë t’ju bien duart. E gjithë kjo është ergonomikisht e tmerrshme.’ ai shtoi. Zëvendëspresidenti i Apple, Craig Federighi, tha gjithashtu se kompjuterët me ekrane me prekje janë ‘eksperimente’ dhe se kompania nuk është vërtet në gjëra të tilla.

Nga ana tjetër, TechCrunch pretendon se aplikacionet iOS do të funksionojnë më mirë në laptopët që kanë ekrane të tillë. Çfarë do të ndodhë në fund – do ta zbulojmë pas nja dy vitesh./TechCrunch

Përgatiti: Nuhi Shala