Aplikacioni 'Threads' regjistron më shumë se 80 milionë përdorues në vetëm dy ditë

Në vetëm pak ditë, që kur Meta lansoi zyrtarisht konkurrentin e saj në Twitter, aplikacion ‘Threads’, ky është bërë aplikacioni më i kërkuar në platformat celulare.

Sipas informacioneve të fundit, në vetëm dy ditë që aplikacioni ka qenë i disponueshëm, ai ka tërhequr më shumë se 80 milionë përdorues. Edhe vetë Mark Zuckerberg u befasua nga shpejtësia me të cilën po përhapet ‘Threads’.

Vetëm për krahasim, u deshën më shumë se dy vjet që Instagram të arrinte këtë numër dhe rreth tetë muaj për TikTok.

“Popullariteti” i këtij aplikacioni të ri nuk është aq befasues. Meta ka bërë gjithçka që mundet për 2.35 miliardë përdoruesit e saj të Instagramit në mbarë botën për ta bërë të lehtë për ta aktivizimin e llogarisë së tyre Threads.

Gjithçka që duhet të bëni është të ta shkarkoni aplikacionin Threads në telefonin tuaj celular dhe ta lidhni atë me llogarinë tuaj në Instagram. Pas kësaj, përdoruesi mund të fillojë të përdorë Threads. Megjithëse ekziston një faqe zyrtare Threads.net, ajo nuk ishte e disponueshme në kohën e shkrimit.

‘Duket por nuk është si Twitter’

Të gjithë ata që kanë hapur Tëitter të paktën një herë dhe kanë parë se si duket, do ta kenë të lehtë të navigojnë nëpër Temat. Parimi i punës dhe publikimit është pothuajse identik dhe ndryshimi më i madh, nëse mund ta quajmë edhe kështu, është në pamjen e vetë aplikacionit, i cili ndjek vizualisht Instagramin.

Përdoruesit mund të shkruajnë një postim që do të jetë deri në 500 karaktere, të përmbajë një video deri në pesë minuta ose të ngarkojnë 10 foto menjëherë. Postimet në Threads mund të ndahen si Instagram Stories, postimet në Instagram, Tëitter dhe rrjete të tjera sociale, të cilat me siguri do të përhapin fjalën dhe do të tërheqin përdorues të rinj.

Megjithëse Threads është aktualisht aplikacioni më i popullarizuar në kategorinë e rrjeteve sociale, pyetja është se sa kohë do të qëndrojë në atë pozicion. Twitter ka rreth 400 milionë përdorues në mbarë botën. Kjo është një shifër që ata kanë ndërtuar prej vitesh dhe që është rezultat i një sërë ndryshimesh që janë futur në Tëitter.

Që kur Elon Musk mori drejtimin e Tëitter, disa përdorues kanë vendosur t’i mbyllin llogaritë e tyre dhe ta gjejnë një alternativë. Dhe këtu Threads, nëse ofron një përvojë më të mirë të përdoruesit, mund të përfitojë. Por përdoruesit e tjerë arritën në përfundimin se “është njësoj” dhe ndoshta nuk do ta përdorin Threads.

Ekziston edhe një grup i tretë përdoruesish – kureshtarët, të cilët instaluan aplikacionin “për të parë se çfarë është”. Disa do të qëndrojnë dhe do të bëhen krijues aktivë të përmbajtjes, të tjerët do të jenë vëzhgues pasivë, ndërsa të tjerë do të largohen nga Threads shumë shpejt.

Problem me fshirjen e llogarisë

Thjesht largimi nga Threads mund të jetë një pengesë për shumë njerëz. Ndërkohë që Meta u përpoq ta bënte sa më të lehtë lidhjen me Threads, në të njëjtën kohë e ndërlikuan jashtëzakonisht largimin.

Për shkak të lidhjes mes profileve Instagram dhe Threads, nëse dëshironi të fshini një profil në Threads, do të mbeteni gjithashtu pa profil në Instagram. Shumica ndoshta nuk do të pajtohen me këtë.

Prandaj Meta ka bërë një përpjekje për të ofruar një alternativë që u jep përdoruesve mundësinë për ta çaktivizuar profilin e tyre në Threads, duke mbajtur në të njëjtën kohë profilin e tyre në Instagram. Shkurtimisht, kjo do të thotë se të dhënat do të mbeten ende në serverët e Meta-s, por përdoruesit nuk do të mund të postojnë më te Threads dhe as postimet e tyre të mëparshme nuk do të jenë të dukshme për përdoruesit e tjerë.

Është pikërisht kjo çështje e privatësisë që është një pengesë për shumë njerëz dhe një problem që tërhoqi vëmendjen një nga themeluesit e Tëitter, Jack Dorsey. Meta tha se po punohet për ta bërë të mundur fshirjen e profilit Threads, pa e humbur njëkohësisht Instagramin.

Nëse Meta i dëgjon përdoruesit dhe zgjidh shpejt problemet dhe kërkesat që ata hasin, Threads mund të jetë një konkurrent interesant për Twitter. Koha do të tregojë nëse do të marrë primatin midis platformave të mikroblogging-ut./Dnevnik.hr

Përgatiti: Nuhi Shala