Aplikacioni Google Messages arrin një miliard përdorues

Google ka njoftuar se aplikacioni i tij Google Messages tani përdoret nga më shumë se një miliard njerëz dhe kjo kompani e shënoi këtë përvjetor duke shtuar shtatë risi.

Këto janë funksione të reja që “do të ndihmojnë përdoruesit e RCS të shprehin personalitetin e tyre”. Për ata që mund të mos jenë në dijeni, RCS është një standard i ri për t’i zëvendësuar SMS dhe MMS të vjetruara. Google thotë se këto standarde përdoren ende si “backup“, kështu që nuk është aq “zëvendësim” sesa “përmirësim”. Megjithatë, në fund të fundit është se Google Messages është si aplikacioni iMessage iOS, i cili është i destinuar për telefonat celularë me sistemin operativ Android.

Voice Moods janë emoticonë të animuar që mbështeten në një mesazh zanor dhe përdoren për të shprehur vizualisht se si ndihet përdoruesi në atë moment. Shpejtësia e transmetimit të mesazheve zanore dhe shkalla e marrjes së mostrave janë rritur gjithashtu për të përmirësuar cilësinë.

Screen Effects lejon animacione të gjalla ta pushtojnë të gjithë ekranin kur shkruani mesazhe të caktuara si p.sh., “po bie borë” ose “Të dua”, dhe ka më shumë se 15 prej tyre. Megjithatë, këto animacione janë të fshehura, kështu që Google dëshiron që përdoruesit t’i zbulojnë ato per veten e tyre.

Flluskat e personalizuara përfaqësojnë aftësinë për të zgjedhur ngjyrën e flluskave të mesazheve dhe sfondin për çdo bisedë. Është e mundur të zgjidhni një ngjyrë të ndryshme për çdo bisedë.

Reaction Effects u japin më shumë jetë bisedave dhe funksionon në dhjetë emoticonet më të njohura. Kur përdoruesi reagon me njërën prej tyre, reagimi do të shfaqet përmes një mesazhi.

Emoji i animuar janë efekte vizuale për emoticon të veçantë, të cilët aktivizohen kur përdoruesi dërgon vetëm atë emoticon specifik. WhatsApp ka diçka të ngjashme.

Google Messages tani ka një funksion të profilit. Përdoruesi mund ta personalizojë emrin dhe foton e profilit që do ta shoqërojë numrin e tij të telefonit. Kjo zgjidh problemin e pranimit të mesazheve nga numrat e telefonit që nuk ruhen në kontakte dhe mund të jetë i dobishëm në bisedat në grup, në mënyrë që përdoruesi të dijë se cilët janë të gjithë anëtarët.

Të gjitha veçoritë e reja fillimisht do të jenë të disponueshme në versionin beta të aplikacionit Messages, por jo të gjitha menjëherë./Klix.ba