A dini si t’i shikoni fotografitë e pëlqyera dhe të ruajtura në Instagram

Instagrami është një platformë e shkëlqyer për ndjekjen e artistëve, influencuesve, muzikantëve dhe sigurisht miqve. Me kalimin e kohës, natyrisht, qëndrimet tona ndryshojnë dhe ndonjëherë duam t’i largojmë pëlqimet nga gjërat që më parë i kishim përgjuar dy herë.

Për fat të mirë, Instagram ofron një mënyrë të dobishme për t’i gjetur postimet që keni pëlqyer dhe ruajtur. Me ndihmën e këtyre veçorive ju mund t’i gjurmoni interesat tuaja aktuale si dhe shijet që i keni pasur dikur.

Cili është ndryshimi midis një postimi të pëlqyer dhe një postimi të ruajtur

Në Instagram është e mundur ta bësh ‘like’ një postim që ju duket i dobishëm ose dëshironi të tregoni respekt për burimin në një farë mënyre. Ndoshta është një vizatim i mahnitshëm, një vend që dëshironi ta vizitoni ose ndonjë gjë tjetër që ju duket interesante.

Ruajtja e postimeve i shton ato në shënimet ose koleksionet tuaja. Mund të të pëlqejë diçka, por jo domosdoshmërisht duhet ta ruash ose anasjelltas. Në të dyja rastet, Instagram do ta gjurmojë atë që bëni. Pëlqimi dhe ruajtja e postimeve mund të jenë të dobishme më vonë kur dëshironi t’i shihni postimet që keni pëlqyer dhe ato që keni ruajtur.

Instagram për ndjekjen e postimeve të pëlqyera dhe të ruajtura ofron një mënyrë për t’i gjurmuar ato përmes pjesëve të ndryshme të llogarisë.

Si të shihni postimet e pëlqyera?

Si parazgjedhje, Instagram i ruan të gjitha postimet e pëlqyera dhe kështu mund t’i rishikoni ato.

Shkoni në profilin tuaj dhe klikoni në tre rreshtat dhe zgjidhni ‘Your Activity’ dhe nën të zgjidhni ‘Interactions’. Pas kësaj ju do të mund të zgjidhni opsione të tilla si komente, pëlqime, përgjigje në Stories, komente ose nuk jeni të interesuar. Për të parë pëlqimet, zgjidhni pëlqimet.

Postimet e pëlqyera janë renditur sipas rendit kronologjik, por ju mund t’i shikoni fillimisht ato të vjetrat, më pas ato të rejat duke zgjedhur opsionin ‘sort & filter’. Në thelb, zgjidhni “Select” në këndin e sipërm djathtas dhe i shënoni postimet që nuk dëshironi më t’i pëlqeni. Instagram nuk do t’ju tregojë të gjitha postimet që keni pëlqyer ndonjëherë, por vetëm 300 më të fundit. Gjithashtu nuk do t’i shihni postimet që ju kanë pëlqyer përmes kompjuterit tuaj.

Si t’i shikoni postimet e ruajtura?

Funksioni i ruajtjes së postimeve në Instagram ju lejon të ruani postime dhe video emocionuese për referencë të mëvonshme. Ku mund t’i gjeni postimet e ruajtura? Klikoni në tri vizat në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit dhe zgjidhni ‘Saved’, e cila do t’ju sjellë në postimet që keni ruajtur privatisht në llogarinë tuaj.

Për fat të mirë, nuk ka kufi për numrin e postimeve të ruajtura që mund të shikoni. Për shkak të kësaj, kjo pjesë e Instagramit mund të bëhet vërtet e çrregullt. Për ta mbajtur atë në një lloj rendi, ne sugjerojmë t’i vendosni postimet tuaja të ruajtura në koleksione specifike. Gjithashtu, më në fund, kini parasysh se nuk do të mund t’i shihni postimet që i keni ruajtur përmes kompjuterit./Makeuseof

Përgatiti: Nuhi Shala