Postet nga: Zvicër

OKB kritikon Zvicrën për ndalimin e mbulesës së fytyrës

Vota në Zvicër për të ndaluar mbulesën e fytyrës, duke përfshirë edhe mbulesat për tërë trupin apo për tërë fytyrën, ...

Referendum në Zvicër, ndalohet burka dhe nikabi

Zvicra ka votuar për ndalimin e mbulesave të fytyrës në publik, duke përfshirë burkën ose nikabin e veshur nga gratë myslimane.

Zvicra miraton vaksinën kundër COVID-19

Autoritetet zvicerane kanë miratuar përdorimin e vaksinës nga Pfizer/ BioNTech për COVID-19, miratimi i parë në botë për përdorim të zakonshëm dhe jo emergjent.

Zvicër, arrestohen dy persona për lidhje të mundshme me sulmin në Vjenë

Policia zvicerane arrestoi të martën dy burra për lidhjet e tyre të mundshme me të dyshuarin kryesor për sulmin vdekjeprurës në Vjenë, ku mbetën të ...

10 ditë vetizolim për kosovarët që kthehen në Zvicër

Nëse në Zvicër nga Kosova duhet të llogarisni se do t’i kaloni 10 ditë në karantinë. Kështu është vendosur nga Zyra Federale e Shëndetit në Zvicë...

Vendimi i gjykatës zvicerane mbi qiranë e punëtorëve që punojnë nga shtëpia

Një gjykatë zvicerane ka vendosur që kompania duhet të mbulojë një pjesë të qirasë së punëtorëve të saj të largët. Cilat janë implikimet?

Nën tingujt e "Moj e bukura More", Ylfete Fanaj zgjedhet kryetare e Parlamentit të Lucernit

Këshilli Kantonal i Lucernit ka zgjedhur Ylfete Fanaj kryetare të këtij këshilli për vitin 2020/2021, njofton Kantoni i Lucernit në webfaqen zyrtare.

​Zyrtarët zviceranë në kërkim të pronarit të arit në vlerë rreth 170 mijë euro

Zyrtarët zviceranë janë duke kërkuar personin që la disa kilogramë ar në një tren lokal vjeshtën e kaluar.