Postet nga: Zvicër

Zviceranët kampionë të riciklimit të mbeturinave

Zvicra ka infrastrukturën e nevojshme dhe rregulloret ligjore për të menaxhuar në mënyrë efektive mbeturinat.

Pse Zvicra quhet "rezervuar uji i Europës"?

Zvicra shpesh quhet "rezervuar uji i Europës". Hidrocentrali është energjia më e rëndësishme e rinovueshme e vendit, njofton Këshilli Federal Zviceran. Zvicra është burimi i 6% i ...

Një mijë raste të reja me Covid-19 në Zvicër

Më shumë se 10,700 njerëz kanë rezultuar pozitiv në Zvicër me COVID-19, njoftoi këtë të enjte Zyra Federale e Shëndetit Publik, transmeton gazeta 20 minutes.

Sekretet e ajrit të pastër në Zvicër

Zvicra është e njohur për cilësinë e shkëlqyer të ajrit të saj. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë është vendi i 13-të më pak ...

Rreth 31% e sipërfaqes së Zvicrës është pyje

Humbja e madhe e pyjeve në Zvicër në fund të shekullit të 19-të është kthyer mbrapsht falë niveleve të forta të ripyllëzimit gjatë shekullit të 20-të.

Fshatin në Zvicër e pret evakuimi për shkak të deposë së armëve

Një fshat në Zvicër mund të evakuohet për më shumë një dekadë, pasi autoritetet do të pastrojnë një depo armësh nga Lufta e Dytë Botërore.

Zvicër, mbahet takimi përmbyllës me shoqatat shqiptare

 

Lopa ikonike e Zvicrës

Kudo që të shkoni në Zvicër, lopa mund të shihet duke kullotur një kullotë idilike, si një suvenir prej druri. Ambasadori i preferuar i kafshëve, lopa është një ...