Postet nga: Zoran Zaev

Shtohet Frika e Protestave të Dhunshme në Maqedoni

Duke kënduar këngë patriotike dhe duke valëvitur flamuj maqedonas, mijëra protestues marshuan në Shkup të enjten përpara se t’i jepnin fund protestës së ...

Gruevski i Vetmuar në Kërkesën për Zgjedhje të Reja

Social Demokratët në opozitë në Maqedoni, LSDM, të cilët kanë një shumicë në parlament për të formuar një qeveri të re – i kanë përjashtuar zgjedhjet e ...

Presidenti ia Mohon Zaevit të Drejtën për të Formuar Qeverinë

Presidenti maqedonas ka refuzuar t’i japë liderit socialdemokrat Zoran Zaev mandatin për të krijuar një qeveri, pavarësisht se ky siguroi shumicën në Parlament, me pretendimin se ...

Thirren Protesta Kundër Qeverisë së Zoran Zaevit

“Iniciativa Qytetare për Maqedoninë e Bashkuar”, një grupim i ri i shfaqur së fundmi në Maqedoni, i bëri thirrje maqedonasve etnikë të marrin pjesë në një tubim të ...

Opozita në Maqedoni Afër Krijimit të Qeverisë së Re

Pas një takimi të mërkurën në mbrëmje, Bashkimi Demokratik për Integrim, BDI, konfirmoi se një nga pengesat kyçe në mbështetjen e partisë kryesore Social ...

‘Vijat e kuqe’ Komplikojnë Bisedimet Për Qeverinë e Re

Pas një koalicioni qeveritar 8-vjeçar, partia kryesore VMRO DPMNE dhe ish-partneri i saj shqiptar, Bashkimi Demokratik për Integrim, BDI, kanë nxituar të reklamojnë qëndrimet e tyre dhe “...

Rivotimi Dështon të Zgjidh Betejën për Pushtet

Pavarësisht fitores së opozitarëve socialdemokratë LSDM në rivotimin e së dielës në fshatin Tearcë në Maqedoni, numri i vendeve që secili nga blloqet fitoi në zgjedhjet e 11 ...

Dy Shqiptarë në Maqedoni Heqin Qafe Barrierën e Partive Etnike

Për herë të parë në 25 vet, dy deputetë shqiptarë do të ulen në karriget e Parlamentit të Maqedonisë jo si përfaqësues të partive etnike shqiptare por si ...