Postet nga: Zona Schengen

Austria u bën ofertë të kushtëzuar Bullgarisë dhe Rumanisë për Schengen

Austria - e cila ka qenë në krye të kundërshtimeve brenda Bashkimit Evropian, që Rumania dhe Bullgaria të pranohen në zonën për lëvizje të lirë, Schengen ...

Kroacia hyn në Eurozonë dhe Shengen

Kroacia më 1 janar ndryshoi monedhën e saj në euro dhe zyrtarisht hyri në zonën pa viza të Evropës, Shengen – dy ngjarje të rëndësishme për ...

Kroacia pranohet në zonën Schengen

Ministrat e Brendshëm të vendeve anëtare të Bashkimit Evropian kanë arritur të enjten pajtueshmëri për pranim të Kroacisë në zonën Schengen.

Brukseli diskuton rreth pranimit të Kroacisë, Bullgarisë dhe Rumanisë në zonën Schengen

Ministrat e Brendshëm të vendeve anëtare të Bashkimit Evropian, janë mbledhur të enjten në Bruksel për të vendosur nëse do të pranojnë Bullgarinë, Rumaninë dhe Kroacinë ...

Holanda kundër futjes së Bullgarisë në zonën Shengen

Kryeministri bullgar Galab Donev tha të hënën se Holanda po kundërshtonte pranimin e Bullgarisë në zonën që mundëson udhëtimin pa pasaporta brenda Bashkimit Evropian ...

BE-ja kërkon që Bullgaria, Kroacia dhe Rumania t'i bashkohen zonës Shengen

Komisioni Evropian bëri thirrje, më 16 nëntor, që Bullgaria, Kroacia dhe Rumania të pranohen në zonën Shengen, për të lejuar udhëtimin midis këtyre vendeve dhe ...

"Nuk ka termine të lira për vizë Schengen deri në shtator"

Udhëtarët nga vendet joanëtare të BE-së që kanë nevojë për vizë Shengen për të hyrë në Zonën Shengen, mund të detyrohen të anulojnë ose ...

21 nga 26 shtete mbyllin kufijtë, përderisa BE ende po matet që ta pezullojë Schengenin

Ndërsa Komisioni Evropian ende nuk ka njoftuar zyrtarisht për një vendim përfundimtar për planin e tij për pezullimin e Zonës Schengen dhe mbylljen e ...