Postet nga: Zhvillimi ekonomik

Kosova radhitet keq në raportin e ri të Bankës Botërore

Kosova, sikurse edhe vende tjera të varfëra si Moldavia, Armenia dhe Bosnja, janë ranguar shumë poshtë për nga shpejtësia edhe për nga përballueshmëria e ç...

FES tregon për rrugën drejt zhvillimit ekonomik të Kosovës

Fondacioni Friedrich Ebert Stiftung (FES) ka organizuar kongresin nacional “Kosova që ne duam – Siguri Sociale- Zhvillim Ekonomik – Punë dhe Jetë të Dinjitetshme”, në bashkëpunim me partnerët vendas. Frank ...

Kurti Tregon 'Rrugën e Duhur' Drejt Shtetit Zhvillimor

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka bërë një bilanc të shkëmbimeve tregtare të Kosovës me vendet fqinje në prag të shënimit të 10-vjetorit ...

FMN: Donacionet të Përdoren për Zhvillim Ekonomik

Reformat në skemat sociale, arsim e shëndetësi si dhe shfrytëzimi i donacioneve për zhvillim ekonomik ishin porositë e shefes së FMN-së Stephanie Eble në përfundim ...

DebatPernime: Zhvillimi Ekonomik dhe Ambienti

DebatPernime: Zhvillimi Ekonomik dhe Ambienti

Seria e debateve zgjedhore ‘Debat Përnime’ ju sjell ballafaqimet e subjekteve politike mbi temën e zhvillimit ekonomik dhe ambientit.

Veseli -Grave: Për Fuqizim Ekonomik Ndërrojuani Mendjen Burrave

Ministria e Zhvillimit Ekonomik organizoi konferencën “Roli i Gruas në Zhvillimin Ekonomik” në të cilën u diskutua për pengesat që po hasin gratë në zhvillimin e bizneseve ...

Rritja Ekonomike Vetëm 3.4% në Vitin 2016

Vetëm 3 për qind ishte rritja reale ekonomike sipas qasjes së shpenzimeve në tremujorin e katërt të vitit 2016, për dallim nga tre tremujorët e tjerë të ...

Veseli Angazhohet që Kosova të Jetë Ekonomi Prodhuese

Në ditën e dytë të Konventës së Tetë të Partisë Demokratike të Kosovës, kryetari i saj, Kadri Veseli, tha se do të angazhohet që Kosova të jetë ...