Postet nga: zgjidhjeperzgjedhje

Mjedisi nuk është peisazh

Ajrin që e kemi frymë, ujin që e kemi jetë, biodiversitetin që e kemi burim, qetësinë që e kemi shëndet, pemët që i kemi fllad, netët ...

Truri dhe diplomat, si t’i bëjmë të punojnë bashkë për Kosovën?

Kosova doli në vendin e tretë prej fundit, në mes të 72 shteteve të botës në rezultatin e PISA ku 15 vjeçarët kosovarë u futën në garë diturie ...

Detyrat që e presin Ministren/in e Drejtësisë për përmirësimin e sundimit të rendit dhe të ligjit

Në qeverinë e re, mandati i Ministrit të ri të Drejtësisë do jetë krucial në përcaktimin e drejtimit mbi të cilin do të ndërtohen themelet e një ...

Sugjerimet e ndërmarrësit për qeverinë e ardhshme

Visar Ramajli, President i Bordit te Këshillit te Investitorëve Evropian ka dhënë disa sugjerime lidhur me ndërmarrësit për qeverinë e ardhshme pas 6 tetorit.

Shteti i Kosovës duhet ta rikthejë besimin e popullit të vet

Elita politike e Kosovës po e shkatërron potencialin e vendit për rritje. Rishpërndarja dhe rigjenerimi i burimeve të vendit duhet të largohet nga investimet e paqë...

Një test ‘PISA’ për arsimtarët

Varësisht se a është nga natyra pesimist apo optimist, drejtuesi i ardhshëm i Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë mund ta zgjedhë njërin apo tjetrin nga ...

Cilat janë dy problemet kryesore të sistemit shëndetësor?

Në Kosovë është e pamundur të mos përballesh me qytetarët që kërkojnë ndihmë financiare për trajtim jashtë vendit, qoftë në rrugë ku shumë të rinj organizohen ...

Ecja e Kosovës përpara përmes pesë prioriteteve ekonomike

Shumë barriera e pengojnë zhvillimin ekonomik të Kosovës, por janë veçuar pesë kryesore për të cilat duhet intervenime të menjëhershme.