Postet nga: Zgjerimi i BE-se

Sondazh: Vetëm 20% e evropianëve e dëshirojnë Kosovën në BE  

Mbështetja për anëtarësim ishte më e vogël për Kosovën, me 20% që ishin në favor të anëtarësimit të saj dhe me 37% që ...

Komisioni Europian - Bruksel

Gjermania propozon që vendeve kandidate për anëtarësim në BE t’u jepet statusi i vëzhguesit në samite

Udhërrëfyesi për zgjerim sugjeron përfshirjen e vendeve të tilla si Ukraina në zona të BE-së përpara përfundimit të bisedimeve.

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë: Zgjerimi i BE-së është top-prioritet i politikës së jashtme

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, ka thënë se është e qartë se zgjerimi i Bashkimit Evropian është top-prioritet i politikës së jashtme dhe konsensus në nivel ...

Zgjerimi i BE-së: Merrni lajmet e mira, mos hamendësoni afate

Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel, shprehu pikëpamjen e tij për zgjerimin e Bashkimit Evropian në Forumin Strategjik të Bledit, më 28 gusht: “Unë besoj se, nga të ...

Bislimi takon komisionerin Varhelyi, diskutojnë për aplikimin për BE

Komisioneri i Bashkimit Evropain për Fqinjësi dhe Zgjerim, Oliver Varhelyi ka njoftuar se sot është takuar me zëvendëskryeministrin e Kosovës për dialog Besnik Bislimi.

KE: Ballkani Perëndimor me përparime dhe dështime

Komisioni Evropian do të miratojë më 12 tetor paketën vjetore të zgjerimit dhe raportet e progresit për secilin nga vendet e përfshira në këtë proces.

Statusi i kandidatit për Bosnjën, në tetor ose dhjetor

Bashkimi Evropian ka konfirmuar gatishmërinë e tij për t'i dhënë Bosnje e Hercegovinës statusin e një kandidati për anëtarësim të plotë në BE.

Ukraina dhe Moldavia marrin statusin e kandidatit për anëtarësim në BE

Udhëheqësit e BE-së vendosën të enjten t’i japin Ukrainës dhe Moldavisë zyrtarisht statusin e kandidatit për anëtarësim në Bashkimin Evropian, njoftoi Presidenti ...