Postet nga: Vizat

Vendimi për vizat, të mërkurën në rend dite

Miratimi i vendimit për liberalizimin e vizave për Kosovën pritet të jetë të mërkurën në rend dite në takimin e ambasadorëve të BE-së, në ...

Presidenca çeke e BE-së: Jemi afër një kompromisi për liberalizimin e vizave

Presidenca çeke e Bashkimit Evropian thotë se janë afër një kompromisi për çështjen e liberalizimit të vizave për Kosovën.

Liberalizimi i vizave sërish në agjendën e Brukselit

Grupi punues për vizat në Këshillin e Bashkimit Evropian do të diskutojë sot, për herë të dytë, për liberalizimin e vizave për Kosovën.

Rasti 'Ukë Rugova 2' - të akuzuarit përballen me 4 dëshmitarë të tjerë

Fitim Beqiri dhe 14 të akuzuarit të tjerë u përballën me dëshmitë e 4 dëshmitarëve në rastin e njohur si “Ukë Rugova 2”. Dëshmitarja A.S. iu ...

Von Cramon për vizat: Nuk ka datë, në mes të nëntorit votohet në KE

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola von Cramon ka deklaruar se përveç Francës ka edhe më shumë shtete që kanë rezerva lidhur me liberalizimin e ...

Shefja e UNMIK-ut: Presim që përpjekjet e Kosovës për sundim të ligjit të vihen re nga shtetet evropiane për liberalizimin e vizave

Shefja e UNMIK-ut, Caroline Ziadeh, gjatë raportimit në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, ka thënë se presin që përpjekjet e Kosovës në sundim të ligjit të ...

Ambasadori çek në Kosovë: Shtetet anëtare të BE-së s’e kanë vënë në pikëpyetje liberalizimin e vizave

Ambasadori i Çekisë në Kosovë, Pavel Bilek ka thënë se nga takimi i grupit punues për liberalizimin e vizave i Këshillit të BE-së më 13 tetor, duhet parë ...

Ambasadorët e Gjermanisë dhe Çekisë mbështesin heqjen e vizave për Kosovën

 Në tryezën me temën “Agjenda Evropiane 2022”,  Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jörn Rohde tha se Gjermania e ka mbështetur Kosovën në reformën për ...