Postet nga: Viktor Berishaj

A është rrit përdorimi i qymyrit në Evropë që nga lufta në Ukrainë?

Viktor Berishaj i cili është pjesë i organizatës ndërkombëtare në Bruksel “Rrjeti Evropian i veprimit klimatik, ka thënë se përdorimi i qymyrit në Evropë që ...

Çka parasheh Plani Kombëtar i Kosovës për Energji dhe Klimë?

Kosova, njëjtë si vendet e rajonit, është zotuar se deri në vitin 2050 më nuk do të djegë qymyr, gaz apo naftë, pra ekonomia e vendit do të dekarbonizohet.

Xhemajli: Kosova s’ka studime të mirëfillta se çka shkaktojnë problemet mjedisore në shëndetin e qytetarëve

Hana Xhemajli – Hulumtues i Politikave Shëndetësore e ftuar në konferencën “Marrëveshja e Gjelbër Evropiane dhe Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm”, ka thë...

Berishaj: Ballkani Perëndimor duhet të integrohet në tregun energjetik mbarë evropian

Koordinatori i Politikave të Energjisë për Evropën Juglindore në Rrjetin e Aksionit Klimatik (CAN) për Evropë, Viktor Berishaj, i ftuar në konferencën “Marrëveshja e Gjelbë...

Boshnjaku: Qeveria e re s'ka diç specifike për energjinë e ripërtërishme dhe efiqiencën e energjisë

Shend Boshnjaku – drejtor ekzekutiv i 'Green Energy Kosova' dhe përfaqësues i OSHC për çështjet mjedisore, i ftuar në konferencën “Marrëveshja e Gjelbër Evropiane dhe ...

Syla: Shteti duhet t'i përkrahë ata që duan të investojnë në energji solare

Lulzim Syla nga kompania 'Elen', i ftuar në konferencën “Marrëveshja e Gjelbër Evropiane dhe Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm”, ka thënë se shteti ...

Reshitaj: Problemet mjedisore kanë adresë e emër të shkaktarëve të tyre

Deputetja e Kuvendit të Kosovës dhe anëtare e Komisionit për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Mjedis, Planifikim Hapësinor dhe Infrastrukturë, Albena Reshitaj, e ftuar në konferencë...

CAN Europe: Shtetet e Ballkanit duhet të vendosin caqe ambicioze të klimës dhe dekarbonizimit

Rrjeti për veprim klimatik (CAN Europe) u ka bërë thirrje udhëheqësve të Ballkanit Perëndimor të vendosin caqe ambicioze të uljes së emisioneve të gazrave serrë ...