Postet nga: vettingu

Kryesuesi i KGjK-së e quan procesin e Vetting-ut 'pako të dëshirave të ministres Haxhiu'

Konferenca për media e Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK) ka vazhduar pas ndërprerjes nga protestuesit, për rastin e dyshimit të dhunimit të 11-vjeçares ...

Shqipëri, zgjatet mandati kushtetues i Vettingut

Në Shqipëri parlamenti votoi me një shumicë dërrmuese votash (118 në favor dhe 4 abstenime) ndryshimet kushtetuese, që lejojnë zgjatjen e mandatit të disa institucioneve të Vettingut, Komisionit të Pavarur ...

Shqipëri, ShBA-BE u bëjnë thirrje deputetëve të votojnë zgjatjen e Vettingut

Në Shqipëri, të martën, Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Delegacioni i Bashkimit Europian, i bënë thirrje deputetëve shqiptarë, përmes një deklarate ...

‘I burgosur model’: Si u lirua anëtari i bandës së Durrësit nga gjyqtari në prag vetingu

Në prag të seancës së tij të vetingut, gjyqtari i Gjykatës së Matit, Rexhep Karaj, vendosi lirimin e parakohshëm të Selman Hetit – ndër të paktët ...

Shqetësime në Kosovë lidhur me shtytjen e qeverisë për vetting

Ka një shqetësim në rritje në Kosovë lidhur me kursin e qeverisë që ndërlidhet me iniciativën për vetting të gjyqtarëve dhe prokurorëve, iniciativë kjo ...

A ka skepticizëm për vetting në sistemin e drejtësisë në Kosovë?

Sipas raportit të KE, ndërmarrja e një ri-vlerësimi të të gjithë prokurorëve e gjyqtarëve ka problemet e saj. Por autoritetet e Kosovës thonë se mosrealizimi ...

Ish prokurori Elezj Blakaj thumbon KGJK-në dhe KPK-në: Të pavarur, janë vetëm ata që ligjin e kanë shef dhe e bëjnë gjumin qetë

Ish-prokurori Special i Kosovës, Elezj Blakaj ka reaguar pas debateve të shumta se a duhet të ketë vetting në sistemin e drejtësisë.

Albert Zogaj: Vettingu duhet të jetë mundësi e fundit për kontrollin e gjyqësorit

Albert Zogaj, kryesuesi i Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK), gjatë një interviste ka folur për procesin e Vettingut.