Postet nga: vetting

Hulumtimi i 'Kallxo Përnime' - Muharremi: Vettingu në Polici, shumë i nevojshëm

Shenoll Muharremi, njohës i integrimeve europiane, ka reaguar pas hulumtimit të emisionit "Kallxo Përnime" - “Denoncimi i fajdesë”, i cili shfaq pretendimet për përfshirjen e një ...

Konstituohet Komisioni Parlamentar për vettingun

Të martën është konstituuar Komisioni Ad-Hoc për Zhvillimin e Procesit të Vlerësimit Kalimtar, që ndryshe njihet edhe si Komisioni i Vettingut. Detyrë e këtij Komisioni do ...

KPK shpreh qëndrimet e saj për opinionet e Komisionit të Venecias mbi Vettingun

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), njofton se ka analizuar me kujdes Opinionin e Venecias për Koncept-Dokumentin e Ministrisë së Drejtësisë për “Vetting-un” në sistemin gjyqë...

Vettingu, përplasen verbalisht Albulena Haxhiu e Abelard Tahiri

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka reaguar ndaj deklaratave të ish ministrit të Drejtësisë, Abelard Tahiri i cili kritikoi procesin e Vettingut.

Raporti i Progresit me rekomandime për procesin e Vettingut në Kosovë

Komisioni Evropian në raportin e vitit 2021 për Kosovën në fushën e drejtësisë është ndalur edhe të procesi i Vetting-ut, duke dhënë edhe disa rekomandime në ...

Mblidhet grupi punues për draftimin e Koncept-dokumentit për Vetting-un

Ministria e Drejtësisë ka njoftuar se po zhvillohet punëtoria e parë e grupit punues për draftimin e Koncept-dokumentit për zhvillimin e procesit të Vetting-ut në sistemin ...

Shkarkohet nga detyra gjyqtarja Lindita Hoxha

Trupi gjykues i përbërë nga Etleda Çiftja kryesuese, Valbona Sanxhaktari relatore dhe Xhensila Pine shkarkoi të enjten nga detyrë me shumicë votash gjyqtaren e Gjykatës së Apelit ...

Gjyqtarja e Apelit Shkodër, Lindita Hoxha, përballet me probleme për pasurinë

Gjyqtarja e Gjykatës së Apelit Shkodër, Lindita Hoxha u përball të hënën me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore ...