Postet nga: Verifikimi i fakteve

Ndikimi i lajmeve të rreme nga zhvillimet në botë - VIDEO

Në emisionin "Kallxo Përnime" po transmetohet debati për ndikimin e lajmeve të rreme nga zhvillimet në botë.

Konferenca e BIRN-it për lajmet e rreme, sfidat dhe rëndësia e verifikimit të fakteve

Organizuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) në partneritet me Internews Kosova dhe me FindBug, në Prishtinë të hënën u mbajt konferenca për shënimin ...

Rrenat e Vitit

Në Ditën e rrenave, KALLXO.com përmes platformës Krypometri sjell disa prej Rrenave të Vitit, të cilat janë evidentuar dhe verifikuar si të tilla, përgjatë zhvillimeve ...

Fushatë kundër lajmeve të rreme në Kosovë 

Organizata “Cyber Security and Privacy” ka nisur fushatën “I am fact-checker” me synim informimin dhe aktivizim e qytetarëve për të luftuar lajmet e rreme, dezinformimin dhe propagandë...

Thirrje për aplikim: 10 bursa për shkrimin e artikujve bazuar në parimet e verifikimit të fakteve

BIRN Kosova shpall thirrje të hapur për të gjithë gazetarët dhe studentët e gazetarisë në Kosovë që janë të interesuar të jenë përfitues të një nga 10 ...

BIRN mban trajnim mbi metodologjinë e verifikimit të fakteve në Prishtinë

Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) ka mbajtur në Prishtinë trajnimin me 22 gazetarë dhe studentë të gazetarisë mbi metodologjinë e verifikimit të fakteve.

BIRN mban trajnim mbi metodologjinë e verifikimit të fakteve në Prizren

Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) ka mbajtur trajnimin me 16 gazetarë dhe studentë të gazetarisë të rajonit të Prizrenit mbi metodologjinë e verifikimit të fakteve.

BIRN mban trajnim mbi metodologjinë e verifikimit të fakteve në Gjilan

Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) ka mbajtur trajnim me 12 gazetarë dhe studentë të gazetarisë të rajonit të Gjilanit mbi metodologjinë e verifikimit të fakteve.