Postet nga: Veprat

Galeria Kombëtare ekspozon koleksionin e veprave të blera nga Ministria e Kulturës (FOTO)

Galeria Kombëtare e Kosovës ka ekspozuar koleksionin e veprave të artistëve kosovarë të blera nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit gjatë këtij viti.

Alkent Pozhegu, krijuesi i mozaikëve me drithëra dhe fara

Krijuesi gjakovar Alkent Pozhegu po mahnit publikun me mozaikët e tij me portrete e peizazhe të ndryshme. Për dallim nga kolegët të tij pamorë, Pozhegu, vepra e ...

Më 8 shkurt në Galerinë Kombëtare hapet ekspozita me portretet e Skënderbeut

Ekspozita “Portrete të Skënderbeut gjatë shekujve” e Luan Tashit hapet më 8 shkurt 2022 në Galerinë Kombëtare të Kosovës.

Tregu inekzistent i shitjes së veprave të artit në Kosovë 

Çmimi i veprave të krijuesve kosovarë është dukshëm më i ulët se i atyre të vendeve evropiane. Megjithatë shitë-blerja e veprave të artit në Kosovë mbetet mjaftë ...

Galeria Kombëtare shpall konkurs për programin e vitit 2022

Galeria Kombëtare e Kosovës, ka shpallur konkurs për programin artistik të vitit 2022.

Sot hapet ekspozita ‘Grandart 1970- 2000’ 

Koleksioni i veprave artistike të Hotel “Grand” në Prishtinë ekspozohet sot në Galerinë Kombëtare të Kosovës, në kuadër të ekspozitës, “Grandart 1970- 2000”. 

Javën e ardhshme, hapet ekspozita ‘Grandart 1970 - 2000’

Ekspozita, “Grandart 1970-2000”, hapet të mërkurën e ardhshme, më 14 korrik 2021 në Galerinë Kombëtare të Kosovës.

Veprat e Valbona Zherkës kthehen në Kompleksin e Lidhjes së Prizrenit

Dy veprat e artistes të Valbona Zherka, “Qëndresa” dhe “Kullat e Qëndresës”, pas restaurimit, janë kthyer në Kompleksin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit.