Postet nga: Valon Shkodra

Xhubleta dhe prezantimi i saj në institucionet tona kulturore

Në këtë kumtesë do të trajtojmë veshjen me xhubletë me fokus të veçantë prezantimi i saj si eksponat i rëndësishëm i trashëgimisë kulturore shqiptare ...

Trashëgimia kulturore e Kosovës dhe lufta e viteve 1998-1999, kërkimi për drejtësi

Pas largimit të Perandorisë Osmane dhe me pushtimin e Kosovës nga Serbia në vitin 1912, trashëgimia kulturore në Kosovë, është shfrytëzuar për përçarje.  Në kë...

Botohet katalogu i zejeve tradicionale të Kosovës

Studiuesi Valon Shkodra ka botuar ditë më parë katalogun “Zejet tradicionale të Kosovës”.

Kosova pa përgjigje rreth kthimit të thesarit arkeologjik dhe etnologjik që mbahen në Serbi

Mbi 1,200 artefakte etnologjike dhe arkeologjike të Kosovës që nga viti 1999 mbahen në Serbi. Këto artefakte mbahen në dy muze në Beograd.

Kulturocidi serb ndaj shqiptarëve: Rasti i Kosovës / 1998-1999   

Shkatërrimi i trashëgimisë kulturore-historike të një vendi, sikurse është e njohur botërisht, është shkelje e ligjit ndërkombëtar të luftës dhe mund të ndiqet penalisht ...

Prishtina turistike, monumente që duhet vizituar në kryeqytetin kosovar

Prishtina nuk është vetëm kryeqytetit i Republikës së Kosovës.

Botohet katalogu i zejeve të Prishtinës 

Etnologu Valon Shkodra ka botuar kohë më parë katalogun e zejeve të Prishtinë, “Zejet tradicionale të qytetit të Prishtinës”.

Eksperti Shkodra: Papërgjegjësia po shkatërron trashëgiminë monumentale  

18 prilli, Dita Botërore e Trashëgimisë Monumentale dhe  Lokaliteteve Arkeologjike, e ka gjetur sërish trashëgiminë monumentale në Kosovë në një gjendje të keqe.