Postet nga: vaksina

Terapia e kancerit të fytit po funksionon më efektivisht pas vaksinimit kundër COVID-19

Mjekët kanë qenë të shqetësuar se vaksinat kundër COVID-19 do ta reduktonin efektivitetin e barnave të përdorura për trajtimin e kancerit të fytit (nazofaringut), por ...

Javën e ardhshme nis vaksinimi kundër gripit sezonal në Kosovë

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se vaksinat kundër gripit sezonal kanë aritur në Kosovë dhe duke filluar nga dita e hënë e javës së ardhshme ...

Kosova pa vaksinë kundër rotavirusit

Vaksina kundër rotavirusit nuk është në Kalendarin e Obliguar të Vaksinimit të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike në Kosovë (ISHPK).

MSH: Lejohet doza e katërt e vaksinës kundër COVID-19 për personat mbi 50 vjeç

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se është miratuar rekomandimi i Komitetit për Imunizim me vaksinë kundër COVID-19, ku lejohet doza e katërt për personat ...

Britania miraton vaksinën kundër koronavirusit dhe varianteve të tij

Mbretëria e Bashkuar është bërë shteti i parë që ka miratuar vaksinën e cila shënjestron variantin origjinal të koronavirusit, si dhe variantin e ri Omicron.

BE-ja miraton përdorimin e vaksinës kundër lisë së majmunëve

Komisioni Evropian ka miratuar përdorimin e vaksinës së lisë kundër lisë së majmunëve, pasi Organizata Botërore e Shëndetësisë e shpalli linë e majmunë...

BE-ja bën thirrje për dhënien e dozës së dytë përforcuese kundër COVID-19

Bashkimi Evropian tha më 11 korrik se është “kritike” që autoritetet në 27 shtetet e bllokut të shqyrtojnë mundësinë e dhënies së dozës së dytë përforcuese për ...

Rritja e rasteve me COVID-19, IKShPK bën rrije për vaksinim dhe bartje të maskës në ambiente të mbyllura

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka bërë thirrje që të bartet maska në ambiente të mbyllura.