Postet nga: Vaksina kundër COVID-19

Pandemia kthen vaksinimin 25 vjet prapa

Efektet përcjellëse të pandemisë së koronavirusit kanë ndaluar dhe kthyer prapa progresin e bërë shëndetësor në gjithë botën, duke e kthyer prap për 25 ...

Instituti gjerman paralajmëron për në vjeshtë vaksinën ndaj coronavirusit

Instituti gjerman paralajmëron për në vjeshtë vaksinën ndaj coronavirusit

Instituti kryesor për sëmundjet infektive në Gjermani tha të mërkurën se një vaksinë e parë kundër coronavirusit mund të jetë në dispozicion qysh në vjeshtë, ...

Kush duhet ta marrë i pari vaksinën e coronavirusit?

Kush duhet ta marrë i pari vaksinën për COVID-19? Autoritetet shëndetësore të SHBA shpresojnë që në fund të muajit të ardhshëm të kenë disa udhë...

Rusia planifikon të bëjë “vaksinim në shkallë të gjerë” kundër COVID-19 gjatë muajit tetor

Rusia planifikon që të zbatojë “vaksinim në shkallë të gjerë” ndaj koronavirusit në muajin tetor, deklaroi ministri i Shëndetësisë së Rusisë, Mikhail Murashko.

Vaksina e SHBA-së kundër koronavirusit nis fazën e fundit të testimit

Kompania bioteknike amerikane, Moderna, tha se ka nisur fazën e tretë të testimit të një vaksine kundër koronavirusit, pas dy testimeve të tjera të suksesshme.

SHBA, gati 2 miliardë dollarë për dy kompani që testojnë vaksinën për COVID-19

Kompania Pfizer dhe firma gjermane BioNTech SE njoftuan të mërkurën se do të marrin 1,95 miliardë dollarë nga qeveria amerikane për të prodhuar dhe shpërndarë 100 milion doza ...