Postet nga: ushtria amerikane

Ushtria amerikane trajnon ushtarakët e Shqipërisë për përdorimin e altilerisë - FOTO

Ministri shqiptar i Mbrojtjes Niko Peleshi ka publikuar pamje nga trajnimi i pjesëtarëve të Ushtrisë shqiptare duke u trajnuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës - Garda ...

Vajza e dëshmorit të Kosovës i bashkohet radhëve të Ushtrisë Amerikane

Njëzet e katër vjet pas vdekjes heroike të dëshmorit Rrahman Tafa, njëra nga vajzat e tij e ka veshur uniformën ushtarake – mirëpo jo atë ...

SHBA-ja dërgon rreth 300 ushtarë në Kosovë

Rreth 300 anëtarë të Gardës Kombëtare të Indianës janë nisur për në Kosovë në një mision nëntë mujor që për fokus ka garantimin e ...

Biden - ushtarëve amerikanë në Poloni: Djali im ka qëndruar në Kosovë për 6 muaj

President i ShBA, Joe Biden gjatë një vizite në Poloni, u takua me trupat amerikane që po qëndrojnë atje.

SHBA do të evakuojë Ambasadën në Ukrainë

Shtetet e Bashkuara do të evakuojnë Ambasadën e tyre në Kiev pasi zyrtarët e inteligjencës amerikane paralajmërojnë se një pushtim rus i Ukrainës është gjithnjë ...

Pjesëtarët e FSK-së trajnohen si të reagojnë në Fushëbetejë nga instruktorë amerikan

Pjesëtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës kanë realizuar trajnimin “Reaguesi i Parë në Fushëbetejë”, i mundësuar nga ekipi i instruktorëve Amerikan.

Komanda amerikane themelon bazë ushtarake në Shqipëri

Komanda Evropiane e Operacioneve Speciale të Ushtrisë Amerikane, e njohur me akronimin SOCEUR, ka njoftuar të enjten që do të themelojë një bazë ushtarake në Shqipëri për të ...

Përfitimet e një baze amerikane në Kosovë

Një bazë e përhershme ushtarake e Shteteve të Bashkuara (SHBA) në Kosovë do të rriste sigurinë dhe stabilitetin në Ballkanin Perëndimor, vlerësojnë njohësit e çështjeve të ...