Postet nga: UP

‘Hallakama’ me pozitën e Sekretarit të Universitetit të Prishtinës

Tri institucione nuk po mund t’i japin zgjidhje pozitës së Sekretarit të Përgjithshëm të Universitetit më të madh publik në vend, atë të Prishtinës.

Driton Balaj propozohet për dekan të Fakultetit Ekonomik

Profesori i asocuar, Driton Balaj është propozuar nga ana e Këshillit të Fakultetit Ekonomik si dekan i ri, pas dorëheqjes së ish-dekanit, Fatos Ukaj.

UP humb betejën e parë ndaj AKA-së për studimet e doktoratës të Fakultetit Juridik

Gjykata e Prishtinës e ka refuzuar kërkesën e Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, për shtyrjen e ekzekutimit të vendimit të Komisionit të Ankesave të Agjencisë ...

Dekani i Fakultetit Ekonomik të UP-së jep dorëheqje, thotë se pati ndërhyrje

Dekani i Fakultetit Ekonomik të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, Fatos Ukaj ka dhënë dorëheqje nga kjo pozitë.

Fakulteti Juridik i UP-së, pa studime të doktoratës

Studentët e Fakultetit Juridik që synonin të ndjeknin studimet e doktoratës gjatë vitit akademik 2021/2202. nuk e patën këtë mundësi. Kjo pasi UP-së nuk i ishte ...

ORCA akuzon Agjencinë Kundër Korrupsionit për standarde të dyfishta për Ujkan Bajrën, AKK e mohon

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) po pretendon se Agjencia Kundër Korrupsion (AKK) ka përdorur standarde të dyfishta sa i përket trajtimit të ...

ORCA: Stafi akademik menaxherial i universiteteve publike me pagë më të lartë se presidentja

Shumica e profesorëve me pozita të larta drejtuese në universitetet publike, përfshirë këtu rektorë, prorektorë, dekanë dhe prodekanë, kanë të ardhura mujore më të larta se sa ...

Sfidat e dygjuhësisë në Universitete

Universiteti i Prishtinës ende nuk ka arritur të krijoj një departament ku studentët mund të mësonin gjuhën serbe. Në mungesë të një dege të tillë, në ...