Postet nga: universitetet publike

KShC: S'do të ketë lëshime për asnjë universitet publik

Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion dhe Ndërmarrësi ka mbajtur takim me anëtarët e Këshillit Shtetëror të Cilësisë të ...

Studentët e Universiteteve Publike protestojnë para MAShT-it

Studentët e Universiteteve Publike sot do të mbajnë një protestë që do të nis nga Biblioteka Kombëtare.

Universitetet me Statute të Përkohshme, Shkak Zvarritja e Ligjit për Arsimin e Lartë

Katër universitete të Kosovës të themeluara në vitin 2013 dhe përkatësisht në vitin 2015 ende funksionojnë me statute të përkohshme.

Ministri Bytyqi: Do të Ketë Riorganizim të Universiteteve Publike e Jo Mbyllje

Ministri i Arsimit, Shyqiri Bytyqi, në një prononcim për KALLXO.com tha se është keqkuptuar ideja për mbylljen e universiteteve publike.

Qeveria Fut në Telashe Universitetet, Harron të Miratojë Tarifat e Shkollimit

Qeveria shqiptare duket se ka harruar të hartojë dhe miratojë një vendim kyç, në bazë të të cilit, universitetet publike në vend duhet të përcaktojnë tarifat e studimit që ...

Raporti: Ngacmimi Seksual Raportohet Minimalisht

Analistja e KIPRED-it, Ariana Qosaj-Mustafa, autore e raportit tha se qëllimi i këtij hulumtimi është një përmbledhje e asaj se “çka ekziston dhe çka jo” në Universitetin ...

Mbahet Provimi Pranues për Fakultete

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, i shoqëruar nga rektori i Universitetit të Prishtinës, Marjan Dema, ka vizituar kandidatët që i janë nënshtruar ...