Postet nga: Udhëzimi administrativ

Krasniqi: Dorëheqja e kryetarëve në veri është kërkesë e Beogradit

Ministri  i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi deklaroi se dorëheqja e kryetarëve në katër komunat në veri është kërkesë e Beogradit.

Çka parashesh Udhëzimi Administrativ që i hap rrugë zgjedhjeve në veri

Ministri i Administrimit dhe Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi ka bërë të ditur se, dikasteri që ai drejton ka përfunduar hartimin e Udhëzimit Administrativ për iniciativën ...

KDI: Udhëzimi administrativ për largimin e kryetarëve tejkalon ligjin

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), ka reaguar lidhur me hartimin e Udhëzimit Administrativ që mundëson mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme në katër komunat në veri, pë...

Lehtësim apo komplikim, Qeveria synon ta zgjidhë 'ngërçin zgjedhor' në veri me peticion qytetar

Ndonëse Qeveria e Kosovës po e konsideron peticionin mënyrë të duhur që mundëson mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme në katër komunat në veri, shoqëria ...

Formohet grupi që do ta hartojë UA për iniciativën e qytetarëve për ta larguar nga detyra një kryetar komune

Qeveria e Kosovës, përkatësisht Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal ka marrë vendim me 31 korrik për caktimin e Grupit Punues për hartimin e Udhëzimit ...

Nagavci për shaminë: Është i përcaktuar qartë karakteri i shtetit tonë dhe i institucioneve publike

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit Arbërie Nagavci mbajti të shtunën një konferencë për media ku ka komentuar edhe debatin e bërë rreth lejimit ...

Pas peticionit për lejimin e shamive në shkolla, nis fushata për ndalimin e shamive në shkolla

Fushata për lejimin e mbajtjes së shamisë në shkollat e mesme të Kosovës po përballet me rezistencë pasi kanë nisur peticione kundër një gjëje të ...

Mbi 7 mijë persona nënshkruan peticionin për lejimin e bartjes së shamisë në shkolla

Peticionin elektronik për ndryshimin e Udhëzimit Administrativ për bartjen e shamisë në objekte shkollore, e kanë nënshkruar mbi 7 mijë persona deri më tani.