Postet nga: TVSh

PDK kërkon heqjen e TVSH-së nga faturat e energjisë elektrike

Partia Demokratike e Kosovës(PDK) ka propozuar që të largohet Tatimi mbi Vlerën e Shtuar (TVSH) nga faturat e energjisë elektrike, sipas tyre për të parandaluar shtrenjtimin ...

PDK fton qeverinë ta heq akcizën në naftë dhe ta zbresë TVSH-në nga produktet esenciale

Partia Demokratike e Kosovës përmes një konference për media i ka bërë thirrje qeverisë që të reagoj urgjentisht në raport me krizën ekonomike në vend.

Shteti mbledh më shumë të hyra falë rritjes së çmimit të naftës

Dogana i ka mbledhur 168 milionë e 354 mijë e 21 euro taksa nga importi i naftës në 6-mujorin e këtij viti. Këto taksa përfshijnë akcizën dhe TVSH-në ...

Nuk kalon rezoluta e LDK-së për reduktimin e akcizës dhe TVSH-së në derivate

Me 24 vota për dhe 47 kundër nuk ka kaluar rezoluta e Lidhjes Demokratike të Kosovës në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës.

Ministri i Financave, deklarohet për uljen e TVSh-së dhe akcizës së naftës

Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka shprehur qëndrimin e tij lidhur me thirrjet për ulje të akcizës së naftës.

Hoti- Muratit: Pse s'po e zgjeroni listën e mallrave me normë të reduktuar të TVSh-së

Deputeti nga Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK), Avdullah Hoti, ka reaguar në Facebook duke thënë se lista e mallrave me normë të reduktuar të TVSh-së prej 8% nuk po ...

Tatimi mbi vlerën e shtuar (TVSh), Burimi: Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve, Ilustroi: Rrahman Ramaj, KALLXO.com

Mbi një miliard euro nga TVSh-ja për buxhetin e shtetit, më e larta në tre vitet e fundit

Të hyrat për buxhetin e shtetit, nga tatimi mbi vlerën e shtuar që shkurtimi njihet si TVSh, në vitin e kaluar ishin rreth 1.04 miliard euro. Kjo shumë e ...

Rikthehet norma standarde e TVSH-s në disa sektorë

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar se të gjithë tatimpaguesit e disa sektorëve të regjistruar për TVSH nga 1 janari i vitit të ardhshëm do të aplikojnë ...