Postet nga: Turqia

Kosova Përballet me Dilemën mbi Kërkesën për Ekstradimin e Turkut

Ugur Toksoy, një edukator turk i arrestuar më 27 tetor në Prizren, Kosovë, do të lirohet nga paraburgimi për të pritur një vendim për ekstradimin e tij në Turqi, ...

Deklarata e të Kërkuarit nga Turqia Para Gjykatës në Prishtinë

I kërkuari nga Republika e Turqisë, Ugur Toksoy,  i lindur në rrethinën e Hatayt në Turqi, me profesion teolog, u arrestua më datë 27 ndërsa më 28 atij iu ...

Të Kërkuarit nga Turqia i Caktohet Paraburgimi

Një shtetasi turk të arrestuar në Prizren që po kërkohet nga Ministria e Drejtësisë së Turqisë i është caktuar sot paraburgimi prej 40 ditësh.

Ankaraja ua Tërheq Vërejtjen Kurdëve në Irak

Turqia ua ka tërhequr vërejtjen kurdëve në rajonet autonome në Irak se do të paguajnë një çmim të lartë, për shkak të këmbënguljes që ...

Kurz: Po Anëtarësimit të Ballkanit, Jo Turqisë!

Ministri i Jashtëm i Austrisë, Sebastian Kurz, duke folur pas fjalimit vjetor që mbajti kryetari i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, rreth gjendjes në Bashkimin Europian, tërhoqi vërejtjen ...

Turqia Shenjon Përvjetorin e Grushtit të Shtetit

Pasojat e asaj që qeveria turke deklaroi se kishte qenë një përpjekje për një grusht ushtarak – që thuhet se u nxit nga predikuesi turk Fetullah Gulen që jeton ...

Thaçi: Turqia Mike në Kohë të Mira dhe të Vështira

I pritur nga Erdogan në pallatin presidencial, Presidenti Hashim Thaçi nukkurseu fjalët e mira për shtetin turk.

Sa do t’i Kushtonte Kosovës Marrëveshja e Tregtisë së Lirë me Turqinë?

Në vitin 2013, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë nën udhëheqjen e Mimoza Kusari-Lila, kryetarja aktuale e Komunës së Gjakovës, kishte filluar procedurat e nënshkrimit të marrë...