Postet nga: trashëgimia

Gjykata refuzon kërkesën për hudhjen e aktakuzës ndaj noterit të akuzuar Sinan Visoka

Gjykata e Prishtinës i ka refuzuar kërkesat për hudhjen e aktakuzës, të cilat i ka bërë noteri Sinan Visoka dhe i akuzuari për mashtrim ...

Nënshkruhet memorandumi për menaxhimin e kompleksit historik në Prizren

Kryeministri Avdullah Hoti, ministrja e Kulturës Vlora Dumoshi dhe kryetari i Prizrenit Mytaher Haskuka kanë nënshkruar memorandumin për menaxhimin e trashëgimisë kulturore në Qendrën Historike ...

Gruaja nga Gjermania u lë fqinjve 7.5 milionë dollarë

Banorët e një komuniteti në Gjermaninë qendrore kanë trashëguar papritur një pronë dhe aksione me vlerë prej 7.5 milionë dollarëve apo 6.2 milionë euro, pas vdekjes se një fqinje ...

Lista e Trashëgimisë Kulturore pasurohet me tetë asete të reja

Listës së aseteve nën mbrojtje të përkohshme të Minstrisë së Kulturës i janë shtuar edhe tetë asete të reja të trashëgimisë kulturore shpirtërore.

Studentë nga mbarë bota gjurmojnë lashtësinë në Dresnik të Klinës (VIDEO)

Ka disa ditë që studentë të shteteve të ndryshme të botës po punojnë vullnetarisht në fshatin Dresnik të Klinës për pasurimin e trashëgimisë kulturore të Kosovë...

Restaurohet një hambar i vjetër në Senik të Malishevës

Qendra Rajonale e Trashëgimisë Kulturore në Prizren ka përfunduar restaurimin e hambarit të familjes Jonuzaj në fshatin Senik të komunës së Malishevës.

Nënshkruhet memorandumi i parë mes Ministrisë së Kulturës dhe Institutit Albanologjik

Ministrja e Kulturës, Vlora Dumoshi sot ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me drejtorin e Institutin Albanologjik, Hysen Matoshi, me qëllim të ruajtjes, mbrojtjes dhe komunikimit të ...

Komuna e Prizrenit devijon projektin, shtron rrugën me kubëza të betonta në Qendrën Historike

Një rrugë në lagjen Nënkala në Zonën Historike të Prizrenit është shtruar me kubëza të betonta.