Postet nga: Trashëgimia kulturore

Institucionet ‘braktisin’ trashëgiminë kulturore në veri të Mitrovicës

Ministria e Kulturës dhe institucioneve vartëse të sajë të trashëgimisë kulturore kanë afërsisht 5 vjet pa qasje në trashëgiminë kulturore që ndodhet në pjesën veriore ...

Muzeu i Kombëtar Kosovës mbush 70 vjet

Muzeu Kombëtar i Kosovës shënon këtë vit 70-të vjetorin e themelimit të tij.  I mbetur pa drejtor për muaj të tërë, deri më tani ...

Vdekja e tre vjeçares Xheneta Gashi, ish-drejtori komunal nuk i përgjigjet ftesës për të dëshmuar në gjyq

Hasan Hasani, ish-drejtor i Shërbimeve Publike, në komunën e Prizrenit, nuk është paraqitur në Gjykatë edhe pse ka qenë i ftuar si dëshmitar dhe ftesën e ...

Ministria e Kulturës: Vendimi i KK të Gjakovës për 'Kullën e Syljeman Vokshit' i kundërligjshëm

KALLXO.com ka siguruar kërkesën me tw cilën Komuna e Gjakovës i është drejtuar Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL), që të rishikojë edhe një ...

MKRS dhe KKTK përplasen për trashëgiminë në Komisionin Parlamentar

Përfaqësues të Këshillit të Kosovës për Trashëgiminë Kulturore dhe të Ministrisë së Kulturës, kanë shkëmbyer akuza ndaj njëri- tjetrit lidhur me ...

Kulla e Sylejman Vokshit në mesin e luftës politike në Gjakovë

Vendimi që hapësira rreth Kullës së Sylejman Vokshit në Gjakovë të mos konsiderohet zonë me interes publik ka nxitur shpërthimin e akuzave ndërmjet pozitës dhe ...

Për të treten herë Komuna e Gjakovës fut në rend dite diskutimin për Kullën e Sylejman Vokshit

Komuna e Gjakovës për të treten herë radhazi, ka futur në rend dite pikën për shqyrtimin e vendimit të datës 27 tetor 2015, për shpalljen e ...

Xhamia afër 600 vjeçare në Prizren e mbushur me mbeturina

Xhamia e Namazgjahut në Prizren është njëra ndër katër xhamitë e këtij lloji në Ballkan dhe objekti i parë monumental i kulturës Islame në qytetin ...