Postet nga: trashëgimi

Shënohet 143 vjetori i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit

Aktivitete të shumta janë organizuar gjatë ditës së sotme në Prizren, më rastin e 143 vjetorit të themelimit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit.

Tjetërsimi i vlerave trashëgimore është inxhiniering ideologjik politik

Qenka nënshkruar një marrëveshje nga kryetari i Prishtinës dhe TIKA turke që të rikonstruktohet Muzeu i Mehmet Fatihut (Pushtuesit II), mbi gërmadhat e Hamamit të Prishtinë...

Shqipe Selimi: PDK nuk është trashëgimtare të UÇK-së

Shqipe Selimi, kandidate e Lëvizjes Vetëvendosje për deputete, dhe ish-ushtare e UÇK-së, në "Kallxo Pernime" ka deklaruar se Partia Demokratike e Kosovës nuk është trashë...

Vajzat largohen nga trashëgimia - VIDEO

Ndarja e trashëgimisë në pjesë të barabarta tek burrat dhe gratë po vazhdon të përcillet me probleme në Kosovë. Edhe pse ligji e garanton një ndarje të tillë, ...

Promovohet diversiteti kulturor i Kosovës në 'Ditët e Trashëgimisë Evropiane'

Në hapësirat e Parkut Arkeologjik  “Ulpiana” u promovua sot pasuria e trashëgimisë kulturore të  Kosovës.

Komuna e Prishtinës hap thirrje për subvencione me vlerë 100 mijë euro në kulturë

Komuna e Prishtinës ka hapur thirrje publike për shpërndarje të subvencioneve në fushën e kulturës me vlerë 100 mijë euro.

Arkeologët e rinj në kërkim të pasurisë së vjetër

Në shikim të parë artefaktet mund të duken thjeshtë objekte të cilat kanë arritur t’i mbizotërojnë periudhave të ndryshme historike. Por, përveç këtij fakti, artefaktet bartin ...

Kërkohet hetim për djegien e një ndërtese në zonën e mbrojtur të Prizrenit

Organizata "Ec ma ndryshe" ka reaguar ndaj djegies së një ndërtese të vjetër në qytetin e Prizrenit. Kjo organizatë kërkon që organet shtetërore të zbardhin rastin ...