Postet nga: transparenca

Freedom House: Ndikimi politik mbi mediat mbetet në nivele shqetësuese

Organizata amerikane ‘Freedom House’ ka vlerësuar se ndikimi politik mbi median në Kosovë është i nivelit shqetësues.

Presidentja Osmani: Duhet të bëhen publike pikët e vlerësimit në proceset e rekrutimit

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani, ka vlerësuar se për procese për pozita të larta drejtuese duhet të respektohet në plotëni parimi i transparencës.

KPK diskuton me përfaqësuesit e MCC për projekte lidhur me transparencën

Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës Jetish Maloku,  ka pritur në takim Drejtoreshën e Programit të Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) për ...

Për një hapje të qëndrueshme të Zyrës së Kryeministrit

Matjet e kryera nga Open Data Kosova (ODK) nga viti 2016 tregojnë se niveli i hapjes së Zyrës së Kryeministrit ndaj publikut ndryshon në baza vjetore dhe varet shumë nga ...

Një parlament i hapur për qytetari të angazhuar

Parlamenti duhet të jetë institucioni më i hapur prej të gjitha institucioneve të tjera shtetërore të vendit në çdo sistem qeverisës. Kjo buron nga fakti që parlamenti është ...

Këto janë pesë komunat më transparente sipas KDI-së

Instituti Demokratik i Kosovës(KDI) ka publikuar hulumtimin “Transparometri komunal 2020 & Transparenca e komunave në retrospektive” për 38 komunat e Kosovës.

Heshtje për kthimin e kosovarëve nga Siria  

Rreth 100 kosovarë vazhdojnë të mbesin në territorin e Sirisë dhe Irakut. Sipas të dhënave të fundit të Policisë së Kosovës, më së shumti atje ka fëmijë.

Moslejimi i zyrtarëve për informim për qasje në programin SMIL- pengesë në rritjen e transparencës

Prej dy viteve në Sistemin Gjyqësor e atë Prokurorial është instaluar Sistemi i Menaxhimit Informativ të Lëndëve (SMIL).