Postet nga: test

Kosova me rezultate të ulëta në testin 'PISA', Nagavci arsyeton statistikat

Kosova sot ka pranuar rezultatet e testit ‘PISA’ për vitin 2022 ndërsa të dhënat tregojnë rënie të statistikave krahasuar me vitin 2018.

Mungesë e testeve për COVID-19 në Pejë, ankohen qytetarët

Qendrat e Mjekësisë Familjare në Pejë ka pesë ditë që nuk mund t’i testojnë qytetarët për COVID-19. 

Dyshimet se kryeprokurori i Gjakovës shpërndau pyetjet e testit, Këshilli Prokurorial anulon konkursin

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) ka bërë të ditur se do të anulohet konkursi për rekrutim të bashkëpunëtorëve profesionalë në prokuroritë e Gjakovë...

Çka është CRP-ja dhe kur duhet të testohemi?

CRP është një proteinë e prodhuar nga mëlçia. Kur bakteret ose patogjenet e tjerë qelizorë kërcënojnë trupin, mëlçia lëshon CRP në qarkullimin e ...

Masa që mund të marrë Qeveria: Në lokalet gastronomike, me test PCR ose i vaksinuar, ndryshe s’bën

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia tha se pritet që në masat e reja që do të ndërmerren si shkak i situatës COVID-19, të përfshihet edhe ...

Grupi farmaceutik zviceran Roche fillon testin e ri të antitrupave kundër coronavirusit

Grupi farmaceutik dhe diagnostikues me bazë në Bazel, Roche ka zhvilluar një test të ri për të verifikuar praninë e antitrupave kundër coronavirusit. Kjo mund të kontribuojë në ...