Postet nga: Termocentralet

CAN Europe: Shtetet e Ballkanit duhet të vendosin caqe ambicioze të klimës dhe dekarbonizimit

Rrjeti për veprim klimatik (CAN Europe) u ka bërë thirrje udhëheqësve të Ballkanit Perëndimor të vendosin caqe ambicioze të uljes së emisioneve të gazrave serrë ...

A është Vetëvendosje kundër termocentraleve me qymyr, flet Liburn Aliu

I ftuar në emisionin ‘Kallxo Përnime’ ministri i Infrastrukturës, Ambientit dhe Planifikimit Hapësinor, Liburn Aliu, ka folur në lidhje me termocentralet me qymyr në Kosovë.

KEK-u flet për tymin e oxhaqeve të termocentraleve

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK), ka dhënë sqarimin për tymin e zi që është parë të dalë sot në mëngjes në termocentralet në Obiliq.

OJQ-të: Termocentralet e Ballkanit po ndikojnë edhe në Evropë

Puna e 16 termocentraleve me thëngjill në vendet e Ballkanit Perendimor ka pasoja ekonomike dhe shëndetësore për të gjithë Evropën dhe qytetarët e saj, thuhet ...

Qymyri nuk ka të ardhme të ndritshme në Europën Juglindore

Qeveritë mund të kërkojnë mënyra të tjera, por rritja e çmimeve të karbonit dhe rregullat më të rrepta të BE-së po ballafaqohen me vdekjen për termocentralet e ...

Sylë Tahirsylaj: Ndalimi i qymyrit pa efekt në uljen ndotjes së ajrit

Kosova që disa vite kryeson listën e vendeve me nivelin me të lartë nga ndotja e ajrit, që sipas ekspertit dhe profesorit të Meteorologjisë, Sylë Tahirsylaj e gjithë ndotja ...

Milionat që nuk e Nxorën Kosovën nga Kriza Energjetike

Qindra miliona euro llogariten investimet që janë realizuar në termocentralet e Korporatës Energjetike të Kosovës që nga viti 2013 kur edhe është privatizuar rrjeti kosovar i shpërndarjes dhe ...

Lluka: Termocentralet Ndotin më Pak se Thëngjilli Nëpër Shtëpi

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka duke paraqitur nivelin e mbrëmshëm të ndotjes së ajrit në Prishtinë, ka shkruar në Facebook se termocentralet ndotin më pak se ata ...