Postet nga: tërmetet

Kosova zonë me aktivitet të fuqishëm sizmik por pa studime mikrozonuese të qyteteve

Territori i Kosovës ka disa zona të fuqishme të burimeve sizmike ose zona sizmogjene, por deri më sot ende nuk ka një katalog të plotë për tërmetet ...

Sjellja gjatë tërmetit: Pse nuk duhet të qëndrojmë ndër derë dhe të lëvizim

Bazuar në hulumtimet ndër vite mbi mënyrën sesi njerëzit lëndohen ose vriten gjatë tërmeteve dhe përvojat e SHBA-ve dhe ekipeve ndërkombëtare ...

Këshilla si duhet të veproni gjatë tërmetit nëse jeni brenda apo jashtë shtëpisë?

Varësisht në çfarë hapësire gjenden, njerëzit duhet t’i kenë parasysh disa veprime të cilat duhet t’i ndërmarrin, në rast të lëkundjeve të tokë...

Tri zonat më të rrezikuara nga tërmetet në Kosovë

Kosova bën pjesë në listën e vendeve me aktivitet sizmik relativisht të lartë, thotë në një intervistë për KALLXO.com, Shemsi Mustafa, udhëheqës i sektorit ...

Tërmet i ri në Indonezi

Ishulli indonezian, Lombok është goditur nga një tërmet i fuqishëm, teksa ende është duke u përballur me pasojat e dridhjeve të së dielës.

Rreziku nga tërmetet në Kosovë

Kohëve të fundit rajoni i Ballkanit është goditur nga një sërë tërmetesh, sidomos në shtetin fqinjë, Shqipëria, duke e radhitur edhe territorin e Kosovës pjesë ...

Shqipëria vatër e tërmeteve

TShqipëria është shndërruar në një vatër “të nxehtë” tërmetesh këto javët e fundit.

BB: Shqipëria e Rrezikuar nga Përmbytjet dhe Tërmetet

Raporti i titulluar “Profilet e riskut nga tërmetet dhe përmbytjet në Evropë dhe Azi Qendrore” dhe i publikuar më 23 janar, vlerëson se popullsia dhe ekonomia e Shqipë...