Postet nga: Teatri

Të dielën nis festivali i teatrit të hapur në Prizren

Nga 31 korriku deri më 4 gusht 2022 në Prizren do të mbahet edicioni i parë i festivalit ndërkombëtar të teatrit në ambient të hapur, “Prizrenfest”.

Këta janë fituesit e çmimeve vjetore për teatrin për vitin 2021

Në Ditën Botërore të Teatrit, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka ndarë çmimet kombëtare vjetore për teatrin.

Abazi: Ideja për Ligjin për kulturë është e gabuar

Aktori Avni Abazi tha gjatë emisionit “Kallxo Përnime” se ideja për Ligjin për kulturë është e gabuar.

Ministria e Kulturës anulon edhe dy konkurse

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka anuluar sot konkursin për zgjedhjen e Udhëheqësit artistik të Teatrit Kombëtar të Kosovës dhe konkursin për ...

Pesë drama garojnë për çmimet e Festivalit, ‘Talia e Flakës 2022’

Pesë shfaqje teatrale do të prezantohen në kuadër të Festivalit të Dramës Origjinale Shqipe, “Talia e Flakës 2022”.

Teatri Kombetar

Teatri Kombëtar gjatë vitit shiti 5 mijë bileta

Gjatë vitit 2021, vit që shkoi pothuajse çdo ditë duke u përballë me COVID-19, Teatri Kombëtar i Kosovës ka arritur të shfaqë para publikut 102 shfaqje.

Debati për teatrin, akuza e kërkesa për ministrin e Kulturës Hajrulla Çeku   

Me akuza dhe kërkesa të shumta për Ministrinë e Kulturës, Rinisë dh Sportit, është përballur dje në “Kino Armata”, ministri Hajrulla Çeku, gjatë debatit me komunitetit ...

Komuna e Podujevës "Renovimi i teatrit të qytetit", Burimi: Komisioni Rregullativ pë Prokurim Publik (KRPP), Grafika: Rrahman Ramaj

Renovimi teatrit të qytetit, në mes të kontratës që u refuzua dhe asaj më të shtrenjtë pas ritenderimit

Më datën 23 të muajit qershor 2021, në platformën elektronike për prokurim publik në Kosovë “e-prokurimi”, Komuna e Podujevës publikoi thirrjen për kontratë për renovimin e ...