Postet nga: teatri Kombëtar

Kritikët e skenës: Teatri kosovarë po e humb lidhjen me publikun     

Në gjendje aspak të mirë, me repertor ad-hoc e gjithnjë e më larg publiku, teatri kosovarë po e humb misionin e tij dhe lidhjen me spektatorin. 

Përzgjidhen tekstet për lexim artistik në Teatrin Kombëtare në Tiranë

Teatri Kombëtar në Tiranë ka përzgjedhur tekstet dramatike të cilat do të lexohen në kuadër edicionit të IV-të të “Netët e leximit të dramës shqipe”.

Teatri Kombetar

Mbetet jashtë funksionimit webfaqja e Teatrit Kombëtar

Ka ditë që webfaqja e Teatrit Kombëtar të Kosovës është jashtë funksionimit.

Avokati i Popullit kundërshton rregulloren e gradimit të Ministrisë së Kulturës

Në prag të zgjedhjeve të përgjithshme të viti 2019, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporti kishte miratuar rregulloren nr. 04/2019, për “Themelimin dhe funksionimin e Ansamblit Rezident të Teatrit ...

Teatri Kombetar

Fushata elektorale, kundërshtime mes sindikatave të Teatrit Kombëtar për Ligjin për Krijuesit dhe Performuesit e Artit

Shoqata Sindikale e Teatrit Kombëtar të Kosovës ka bërë të ditur se nuk është pjesë e organizimit që më 5 shkurt në media lansoi kumtesën drejtuar partive ...

Teatri Kombetar

Kërkohet anulimi i konkursit për drejtor artistik të Teatrit Kombëtar

Shoqata e Artistëve të Teatrit të Kosovës (SHATK) ka kërkuar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, anulimin e konkursit për Drejtor Artistik të Teatrit ...

Teatri Kombëtar ndërpret dhënien e shfaqjeve shkaku i COVID-19

Teatri Kombëtar i Kosovës ka anuluar shfaqjen e dramës “Rikthimi i Karl May”.

Teatri Kombetar

Nisin provat për realizmin e  monodramës, ‘Stefani; historia e një koleksionisti të syve’ 

Regjisori Ben Apolloni ka nisur provat për realizimin e monodramës, "Stefani; historia e një koleksionisti të syve" me tekst të Ag Apollonit.